İzmir’de plaj voleybolu zamanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğindeki Plaj Voleybol Şampiyonası CEV Continental Cup, 14 ülkeden 64 sporcunun katılımıyla 6 Mayıs’ta İnciraltı’nda başlıyor.

İzmir’de plaj voleybolu zamanı
Yayınlama: 05.05.2021
A+
A-

BVA Balkan Plaj Voleybol Şampiyonası, Avrupa U22 ve Avrupa U18  Plaj Voleybolu Şampiyonası’na başarı bir şekilde ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Voleybol Federasyonu ile birlikte düzenlediği CEV Continental Cup 6 Mayıs Perşembe günü başlıyor. 2020 Tokyo Olimpiyatları için Avrupa Kıtası Elemeleri ikinci raundu niteliğindeki uluslararası organizasyon, İnciraltı Spor Tesisleri’nde 9 Mayıs’a kadar devam edecek.

CEV Continental Cup’ta dört gün boyunca kadınlar ve erkeklerde toplam 94 maçın oynanması planlanıyor. Kadınlarda Türkiye’nin yanı sıra Sırbistan, Slovenya, Polonya, Yunanistan, Finlandiya, Çekya ve Belarus, erkeklerde yine Türkiye’nin yanı sıra Slovenya, Litvanya, İtalya, Macaristan, Letonya, Estonya ve İngiltere mücadele edecek. CEV Continental Cup’ta gruplarını ilk beşte tamamlayan ülkeler, final biletini alacak. Finaller Haziran ayında Hollanda’da düzenlenecek.

İki sene önce İzmir’de Balkan Şampiyonluğu kazandığını belirten Plaj Voleybolu Kadın Milli Takım sporcusu Bahanur Bökalp, “CEV Continental Cup’ın ilk ayağını iki sene ikinci bitirmiştik. Tokyo Olimpiyatları pandemi nedeniyle ertelendi ve ikinci etap için şimdi artık İzmir’deyiz. Sekiz takım arasında ilk beşe girip final biletini almayı hedefliyoruz. Balkan şampiyonu unvanını aldığımız bu güzel kentin bize uğurlu geldiğine inanıyoruz ve finale kalacağız” diye konuştu.

“Her sporcunun hayallerini süsleyen olimpiyatlar için adım adım ilerliyoruz” diyen Plaj Voleybolu Kadın Milli Takım sporcusu Merve Çelebi ise “İlk etabı başarıyla geçtik. Şimdi önce İzmir’i, sonra Hollanda’yı geçip Tokyo’ya ulaşacağız. İzmir’in benim için değeri çok önemli. Ben de İzmir’de düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda şampiyon olmuştum. Oradaki atmosfer ve seyircinin etkisi inanılmazdı. İnşallah İzmir’de tekrar aynı duyguları yaşarız” diye konuştu.

Yıllardır olimpiyatlarda yer almak için çok çalıştıklarını ve artık hazır olduklarını söyleyen Plaj Voleybolu Erkek Milli Takım sporcusu Murat Giginoğlu ise şöyle dedi: “İzmir’de olmaktan mutluyuz. Yurt dışında özel turnuvalarda yer aldık. Antalya’daki kamptan sonra İzmir’e geldik. Çok güçlü takımlar geliyor ve biz de bunlardan biriyiz. Uzun yıllardır bu amaç için çalışıyoruz. Şimdi hazırız. Bize yakışan şekilde buradan başarılı olup Hollanda etabında olmak istiyoruz. İzmir’in yeri bende her zaman apayrı. İlk plaj voleybolu lig şampiyonluğumu burada aldım, çeşitli şampiyonluklarda kazandım. Son olarak Balkan Şampiyonası’nda da şampiyonluk elde ettik. Yine aynı başarıları yaşamak istiyorum.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.