İzmir’de Ulubeyli Kadınlar Matinesi

Egeyön Haber, 2000 yılında İzmir’de kurulan ve 270 üyeye sahip olan Uşak Ulubeyliler Derneği’nde her ayın ilk haftası bir araya gelerek yöresel yemeklerini yaptıkları toplantıda Ulubeyli kadınları ziyaret etti.

İzmir’de Ulubeyli Kadınlar Matinesi

Toplantıda her ay yaklaşık olarak 30-35 kişi olduklarını söyleyen Ulubeyli kadınlar, düzenledikleri etkinliklerden elde ettikleri gelirlerle hem öğrencilere burs verdiklerini hem de Ramazan ayında maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar için yaklaşık olarak 300 adet yardım paketi dağıttıklarını söyledi. Ulubey’de yer alan Kanyon ve Cam Teras’a yılda birkaç kez tur düzenlediklerini belirten dernek üyeleri, Ulubey’i bilmeyenlere en iyi şekilde tanıtmak için çalıştıklarını belirtti.

“ESKİ LEZZETLERİMİZ OLDUĞU GİBİ KALSIN, YENİ NESİLLERE AKTARILSIN İSTİYORUZ”

Ulubeyliler Derneği Başkanı Mustafa Kaytan’ın kızı Fatoş Kaytan hem dernek içindeki faaliyetlerinden hem de her ay rutin olarak düzenledikleri toplantılarda yaptıkları Ulubey’in yöresel yemeklerinden bahsetti. Dernek olarak İzmir’in çeşitli yerlerine dağılmış olan Ulubeylileri bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyleyen Kaytan “Derneğimizde her ayın ilk Salı günü kadınlar, ilk Cumartesi günü de erkekler toplanıyor. Birlikte yiyip içiyoruz, gülüp eğleniyoruz. Yöresel oyunlarımızı oynuyoruz.  Genelde Ulubey’e ait ne varsa burada onları yapmaya çalışıyoruz. Hem Ulubey’e ait tatlar hatırlansın hem de eski lezzetlerimiz olduğu gibi kalsın, yeni nesillere aktarılsın istiyoruz. Bizim yöremize ait en belirgin yemekler, tarhana çorbası, döndürme, ebem köfte, fincan böreği, sini hamırsızı, çakıldak dediğimiz ve bulgurla doldurduğumuz kuru patlıcan dolmamız, tas kapama… Derneğimizde elimizden geldiğince yöresel olan her şeyi yapmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Kaytan, “Öğrencilere burs veriyoruz, ramazan ayında yardım paketleri dağıtıyoruz, durumu iyi olmayan insanlara maddi yardımlarda bulunuyoruz. Bunların hepsi tamamen burada düzenlediğimiz günlerden, üyelerimizden aldığımız aidatlardan ve bağışlardan karşılanıyor. Derneğimizin yeri de bize ait. Amacımız bir araya gelebilmek ve Ulubey’den gelip burada yardıma muhtaç olan insanlara konaklama anlamında yardımcı olabilmek. “diyerek dernek üyelerinin ellerinden geldiğince yardıma muhtaç olan herkese yardım etmeyi amaçladıklarının altını çizdi.

Yayınlama: 09.01.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.