Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmir’de Yanan Ormanlık Alanla İlgili Maden Başvurusu İddiası

Hukukçu Dayanışması, İzmir’de yanan ormanlık alanla ilgili Kaz Dağları’nda gündeme gelen, Alamos Gold’un maden sahası için başvuruda bulunduğu ve ihmallerin yapıldığı gerekçesi ile 3 bakandan şikayetçi oldu.

Hukukçu Dayanışması, İzmir’de yanan

Geçtiğimiz günlerde, İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayıp Menderes ve Seferihisar bölgelerine yayılan ve 3 günün sonunda kontrol altına alınabilen orman yangınında yaklaşık 500 hektar alan zarar görmüştü. Konu ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, pek çok açıklama yaparken, en çok Türk Hava Kurumu’na ait yangın söndürme uçaklarının kullanılmamasına dair yapmış olduğu açıklamalarla dikkat çekmişti.

3 BAKANA SUÇ DUYURUSU

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Hukukçu Dayanışması, İzmir’de yaşanan orman yangının söndürülmesinde ihmallerin bulunduğu gerekçesiyle, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar hakkında suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede, üç bakan, “görevi kötüye kullanma ve kamu görevini ihmal” ile suçlandı.

KANADALI ŞİRKET MADEN SAHASI İÇİN BAŞVURUDA BULUNDU İDDİASI

Dilekçede dikkat çeken detay ise, Kaz Dağları’nda maden aramak için binlerce ağacı kesmesi ve altın çıkarılması nedeniyle siyanür kullanacağı için tepki çeken Kanadalı şirket Alamos Gold’un adının geçmesi. Dilekçede, “Yangının çıktığı/çıkarıldığı bölgenin, son günlerde Kaz Dağları’ndaki ağaç katliamıyla gündeme gelen, Kanadalı Altın ve Madencilik şirketi Alamos Gold’un, maden sahası için izin başvurusu yaptığı yerler içinde bulunduğu yönündeki duyumlarımız, meselenin çok yönlü bir hukuki soruşturmaya tabi tutulması gerektiğini ortaya koymaktadır. Somut ve bilinen gerçekler ise böylesi bir afeti büyümeden engellemesi, her türlü devlet olanağını, kurumlarını ve araçlarını kullanarak bertaraf etmesi gereken ilgililerin, bu kamusal görevlerini ihmal ettikleri ya da kötüye kullandıklarıdır” iddiasında bulunuldu.