Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmirli Oda Başkanlarından Yeni Kabineyle İlgili İlk Değerlendirmeler

Bu haberin fotoğrafı yok

Türkiye 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerinin ardından yemin törenlerinin  gerçekleşmesiyle resmen ” Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine” geçmiş oldu. Yeni dönemin yeni kabine üyeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından ise İzmir İş Dünyasının önde gelen isimlerinden değerlendirmeler geldi.

İşte İzmir İş Dünyası’nın yeni kabineye dair görüş ve düşünceleri;

 

İZTO Başkanı Özgener: Olumlu Karşılıyoruz

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, yaptığı yazılı açıklamada, yeni belirlenen kabine üyelerinin Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni ederken iş dünyasının, bir an önce ekonomi gündemine dönülmesini beklediğini ifade etti.  Özgener ayrıca  “Açıklanan yeni kabine Türkiye’nin bekleyen kronik sorunlarına çözüm üretebilme açısından konularına hakim, yetkin isimlerden oluşmaktadır. Kabinede farklı sektörlerin sorunlarını iyi bilen iş dünyasından isimlerin yer almasını çok olumlu karşılıyoruz.”  şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar: İyi Bir Uygulama Olduğunu Düşünüyorum

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, genel anlamda  icraatçı bir yapı olduğunu gördüklerini söylerken bakanlıkların birleştirilmesi ile işlerin daha çabuk çözüleceğini ifade etti. Yorgancılar: “Türkiye’nin ihtiyacı olan da bu. Bence doğru bir uygulama oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan zaten geçmişe bakarsanız hep yeni insanları ön plana çıkardı. Ben iyi bir uygulama olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Ümit Ülkü: Türkiye’nin Kaybedecek Zamanı Yok

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Ümit Ülkü, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabineye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Türkiye’nin Kaybedecek Zamanı Yok” diyen Ümit Ülkü “Güçlü iktidar ve güçlü lideriyle iç ve dış tehditlere karşı daha sağlam ve daha güvenli olan Türkiye, bundan sonraki süreçte hiç vakit kaybetmeden artık büyümeye ve kalkınmaya odaklanarak yoluna kararlı bir şekilde devam edecektir.
MÜSİAD olarak, “Meselemiz Türkiye Olsun” diyerek bu yolda ülkemize katkı yapmaya ve her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Anadolu’nun bizlere kadim mirası olan kardeşlik ruhu ve barışa olan inancımızdan vazgeçmeden, yalnızca ülkemizin refahı için çalışacağız.
Yeni yönetim sistemimizin ve yeni kabinenin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İTB Başkanı Işınsu Kestelli : Hızlı büyüme konusunda bizlere umut vaat etmektedir

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Işınsu Kestelli yeni dönem ile ilgili olarak şunları söyledi:” Ülkemizin yeni yönetim sistemine geçiş süreci, dün yemin eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve 16 Bakandan oluşan yeni kabinesini açıklamasıyla resmen başlamıştır. Milletimizin isteği ve onayıyla gerçekleşen bu değişimin ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Sadeleştirilmiş yeni Bakanlar Kurulu’na atanan her bir ismin, kendi alanında deneyimli, arkasında birer başarı hikayesi olan isimler olması, ülkemizin ihtiyaç duyduğu sürdürülebilir hızlı büyüme konusunda bizlere umut vaat etmektedir. İzmir’den değerli bir ismin Tarım ve Orman Bakanı seçilmesi, bizi ayrıca mutlu etmiştir.
Türkiye’nin bütün temel sorunlarının çözümünü ancak güçlü bir ekonomiyle kolaylaştırabileceğimizi hepimiz biliyoruz. Bu nedenle, ülke olarak kendi başarı hikayemizi gerçekleştirme yolunda artık hiçbir engel ve bahanemiz kalmamıştır. İş dünyası olarak beklentimiz, hızlı bir reform dönemi ve atılacak tüm önemli adımlarda ortak aklın devrede tutulmasıdır.
Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm kabine üyelerine başarılar diliyorum.”

İMEAK İzmir Şube Başkanı Öztürk : Güçlü Türkiye Yolunda Yeni Bir Başlangıç

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ise “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’te yemin edip, kabineyi açıklamasıyla beraber ülkemiz yeni bir yönetim sistemine geçti. Bürokrasiyi azaltıp hızlı karar alma mekanizmasını çalıştırmayı öngören yeni yönetim modeli büyük Türkiye hedefinde hepimize hayırlı uğurlu olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı yeni kabinede yer alan Bakanlarımızın hem reel sektörün içinden gelmeleri hem de alanlarında uzun yılların tecrübesine sahip olmaları bizleri sevindirdi. Bakanlıkların yanı sıra kurul ve ofislerde de iş dünyasının temsiline ve görüşlerine yer verilmesi büyüme hedeflerine ulaşmak için son derece faydalı olacaktır. Özellikle lojistik ve denizcilikte Türkiye’nin geniş vizyonla hareket etmesi, ülkemizi küresel rekabette hızla öne çıkaracaktır. Bu yeni başlangıcın Türkiye’yi başta ekonomi olmak üzere her alanda dünyanın en güçlü ülkelerinden biri yapması en büyük temennimizdir.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Jak Eskinazi: 2023’e Götürecek Kadrolar Belli Oldu

Türkiye’yi 2023 hedeflerine götürecek kadrolar belli oldu” diyen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Türkiye, 2023 yılı için ortaya konan hedeflerden uzaklaşıyor görüntüsü vermeye başlamıştı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet modeli ile birlikte 2023 hedefleri tekrar rayına girecek” derken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Kabineye, Türkiye’yi 2023 yılı hedeflerine götüreceği süreçte başarılar diledi.