Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İZTO’da Gündem Gelişen Ticaret ve Kentler İçin Güvenlik

İzmir Ticaret Odası (İZTO)

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Ağustos ayı olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Selami Özpoyraz idaresinde İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve üyelerin katılımıyla gerçekleşti. İZTO meclis toplantısına İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın konuk konuşmacı  olarak katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu.

 

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener konuşmasında ülke ve dünya gündemindeki ekonomik gelişmeler dair değerlendirmelerde bulunurken bir kentin ticari yaşamının gelişebilmesi için en önemli unsurlardan birisinin güvenlik olduğuna dikkat çekti. Ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’a başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Özgener “: Ekonomik Savaşı Kaybetmeyeceğiz.”

Konuşmasına ” Döviz kurlarındaki hareketlilikle birlikte istediğimiz eksende olmasa da her kesimden insanın gündemi ekonomi oldu.”  diyerek başlayan  Özgener :” Hepinizin bildiği üzere fitili ateşleyen ABD’nin iki bakanımıza yönelik yaptırım kararı sonrasında döviz kurlarında yaşanan büyük dalgalanma ile Dolar/ TL 6.95 seviyelerine kadar yükseldi.Bizler iş dünyası olarak yaz günü çıkan bu fırtınada umudumuzu yitirmedik; ülkemizin bu badireleri atlatacak güç ve disipline sahip olduğuna hep inandık. Reel sektör olarak “Ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz” diyen Hükümetimize ses verdik ve en gür yankılardan biri İzmir’den çıktı. ABD’nin “diplomatik iflas” olarak değerlendirdiğimiz yaptırım kararının hemen ertesi günü örnek bir refleks göstererek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı İzmir’deki 14 Oda, Borsa ve İhracatçı Birliği’nin yanı sıra Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile iş dünyası derneklerine çağrı yaptık ve ortak duyuru yayınlayarak kararı kınadık. Her şeye rağmen temennimiz ülkelerimiz arasında yaşanan ve ticaretimize olumsuz yansıyan bu gerginliğin diplomasi yoluyla çözülmesi.” şeklinde konuştu.

Hüseyin Aşkın :” İzmir Dünya’nın En Güvenli Kentlerden Birisi”

İzto Meclis Toplantısına konuk konuşmacı olarak katılan İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, terör, hırsızlık, trafik kazaları, asayiş ve uyuşturucuyla mücadele hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi ve güvenlik ve ekonominin birbirinden ayrı olmadığına dikkat çekti.

İzmir’e atandığında ilk olarak İZTO’ya konuk olduğunu hatırlatan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın :” O zaman konuşmamda bazı vaatlerde bulunmuştum. Şimdi ise vaat zamanı geçti hesap zamanı geldi. Ülkemize dış güçler ekonomik bir saldırı var. Biz bunun da üstesinden geleceğiz. Çok çalışmamız gerekiyor. İstisnam üretmemiz gerekiyor. İzmirli yiğit insanlarımız hala iş üretmek için çabalıyorlar, bunun için iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. İstihdam olmadığı zaman suçlar artar. Çalışan herkese ekmek var. Siz iş ürettikçe biz insanları suçtan uzaklaştırırız” dedi.

Hüseyin Aşkın :” Birinci Maddemiz Terörle Mücadele”

“En önemli alanımız terörle mücadeledir, birinci maddemizdir.” diyen Hüseyin Aşkın ” İzmir emniyet müdürlüğü olarak çok ciddi başarılar elde ettik. 4 milyon 280 bin civarında nüfusumuz var olduğu  TÜİK tarafından söyleniyor. Bayramda 6 milyon civarında olduğu söylendi.Çeşme’de 40 bine yakın nüfusu bayram tatilinde 1 milyon yüz binin üstüne çıktı. Burada 2 yıl boyunca bir kişi bile öldürülmedi. Suç oranı çok düştü. Bir el bile silah patlamadı. İzmir’de birkaç bomba patlasaydı,  önlediğimiz bir olayı önleyemeseydik, bu gelirlerin olmayacaktı. 35-40 milyar beklentimiz var eğer bu olaylar olsaydı 15-20 milyara düşecekti. Terörle mücadele bu kadar önemli. Gündüzünü gecesine katan yiğit polislerimiz sayesinde İzmir dünyanın en güvenli kentlerinden bir tanesi oldu. Bu mücadele ömrümün sonuna kadar devam edecek. Bu ihanet şebekesinin çökeltmek için elimizden geleni yapacağız. Bölücü terör örgütü ile de mücadeleye de devam ediyoruz. Biz İzmir olarak bölücü terör örgütü üyesi yakalamada Diyarbakır’dan sonra ikinci sıradayız.” açıklamasında bulundu. Konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürü meclis üyelerinin sorularını da cevapladı.