Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kabine toplantısı ertelenince Hamam, Sauna, Spa ve Kaplıca işletmecilerinin açılma hayalleri suya düştü!

Denizli, İzmir, Fethiye gibi bir çok yerde eylem ile kapalı kalma kararının değişmesini isteyene hamam, sauna, spa ve kaplıca işletmecileri 10 Haziran’da düzenlenecek kabine toplantısından alacakları olumlu haberi beklerken, kabine toplantısının 21 Haziran’a ertelenmesi ile birlikte yine hayal kırıklığına uğradı.

Denizli, İzmir, Fethiye gibi

Milyonlarca kişinin takip ettiği Koronavirüs salgınında son durumun görüşüleceği kabine toplantısında bir kez daha tarih değişikliğine gidildi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Haziran Pazartesi günü yapılacak NATO Liderler Zirvesi için Belçika’nın başkenti Brüksel’e gidecek. İki haftada bir gerçekleştirilen ve Erdoğan’ın başkanlık yaptığı Kabine toplantısının tarihi de zirve nedeniyle önce öne çekildi, ardından ileri bir tarihe ertelendi. Kabine toplantısında kademeli normalleşme adımları kapsamında hizmet vermesine izin verilmeyen hamam, sauna, spa ve kaplıca işletmecileri olumlu bir gelişme bekliyordu.

Sektör esnafı hayal kırıklığı yaşadı

1 Haziran itibari ile başlayan kademeli normalleşme dönemi kararları içerisinde Hamam, Sauna, Spa ve Kaplıca işletmelerinin kapalı kalmasına karar verilmiş, bu karara hamam, sauna ve spacılardan büyük tepki gelmişti. Tepkilerini meydanlara çıkarak dile getirmeye çalışan sektör sahipleri ve çalışanları 10 Haziran’da düzenlenmesi beklenen kabine toplantısında kendilerini de sevindiren kararın çıkmasını bekliyordu. Ancak kabine toplantısının dün itibari ile ileri bir tarihe ertelenmesi sonrası sektör çalışanları bir kez daha hayal kırıklığı yaşadı.

21 Haziran’a kadar bekleyecekler

21 Haziran 2021 tarihine ertelenen kabine toplantısına kadar karar çıkmasını beklemek zorunda kalan hamam, sauna, spa ve kaplıca işletmecileri durumdan memnuniyetsizliğini dile getirerek kendi sektörlerinin de kısıtlama kapsamından bir an önce çıkarılmak istiyor. 15 ayı aşklın süredir kapalı bulunan sektör esnafı, ekonomik olarak dar boğaza girdiklerini ifade ederek, kabine toplantısının ertelenmesi nedeniyle toplantıdan gelecek olumlu haberi beklemeye 21 Haziran 2021’e kadar devam etmek zorunda kaldı.