‘Kadın Eli Değmiş Şarkılar’ Denizli’de

Denizli’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği çerçevesinde ‘Kadın Eli Değmiş Şarkılar’ konseri gerçekleştirilecek. Solistliğini Aslı ve Zeki Güven’in yapacağı konsere Opus Akustik Orkestrası eşlik edecek.

‘Kadın Eli Değmiş Şarkılar’ Denizli’de

Denizli’de 10 Mart Pazar günün saat 20:00’da EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde Atatürkçü Düşünce Derneği’nin katkıları ile ‘Kadın Eli Değmiş Şarkılar’ konseri gerçekleştirilecek. Konserde’de Aslı ve Zeki Güven Opus Akustik Orkestrası ile sahne alacak.

OPUS AKUSTİK ORKESTRASI

2004 yılında Zeki Güven önderliğinde Denizli de oluşturuldu. Besteleniş sırasına göre verdiği numaralandırma sisteminin adı olan Opus kelimesi grubun ismini oluşturdu.

Grup, Denizli de ilklere imza atmaya devam ediyor. 2001 yılında Denizli de ilk Şan Resitali konserini gerçekleştirdi. İzleyicilerden gelen talepler doğrultusunda konserler dizisi başladı. 2013 yılında Tango Orkestrasını oluşturarak ilk konserlerini verdi. 2014 yılında Vals konseri ile izleyicinin beğenisini kazanan topluluk 2015 yılında yine bir ilke imza atarak Film Müzikleri konserini gerçekleştirdi. Bu yılda kadın bestecilerin eserlerinden oluşan Kadın Eli Değmiş Şarkılar adlı konseri gerçekleştiriyor.

Grubun kurucu ve müzik öğretmeni olan Zeki Güven şunları söyledi; ‘’Ben Denizliliyim ve memleketimi çok seviyorum. Bu kente ben ne katabilirim diye düşünüyorum ve her geçen yıl bu memleketin insanlarına en güzeli sunmayı hedefliyorum. Büyük kentler bu konuda daha şanslı, Denizli neden olmasın? Bu düşünceyle farklı konsept konserlerle Denizli halkının beğenisine çıkıyoruz.’’



Yayınlama: 06.03.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.