Kahraman Türk gencin annesi Almanlara seslendi: “Benim oğlum unutulmasın”

ALMANYA’NIN FRANKFURT KENTİNDE ÖNCEKİ GÜN METRO İSTASYONUNDA TREN RAYLARINA DÜŞEN VE BAYGIN BİR ŞEKİLDE YATAN 44 YAŞINDAKİ ALMAN’I KURTARIRKEN TREN ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBEDEN TÜRK GENCİ MUSTAFA ALPTUĞ SÖZEN’İN (17) CENAZESİ DÜN HANAU MÜSLÜMANLAR CEMİYETİNDE KILINAN CENAZE NAMAZININ ARDINDAN HAVAYOLUYLA İZMİR’E, ORADAN DA KARAYOLUYLA BABA OCAĞI AYDIN’IN NAZİLLİ İLÇESİNE GETİRİLDİ. ÖĞLE NAMAZI SONRASI KOCACAMİ’DE YAPILACAK TÖRENİN ARDINDAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK OLAN MUSTAFA ALPTUĞ SÖZEN’İN AİLESİ EVLERİNDE TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Kahraman Türk gencin annesi Almanlara seslendi: “Benim oğlum unutulmasın”
Yayınlama: 17.11.2018
A+
A-

Almanya’nın Frankfurt kentinde metro istasyonunda tren raylarına düşerek bayılan Alman’ı kurtarırken tren çarpması sonucu hayatını kaybeden Türk genci Mustafa Alptuğ Sözen’in annesi Yasemin Sözen, Alman hükümetine “Benim oğlumun unutulmasın” diye seslendi.

Almanya’nın Frankfurt kentinde önceki gün metro istasyonunda tren raylarına düşen ve baygın bir şekilde yatan 44 yaşındaki Alman’ı kurtarırken tren çarpması sonucu hayatını kaybeden Türk genci Mustafa Alptuğ Sözen’in (17) cenazesi dün Hanau Müslümanlar Cemiyetinde kılınan cenaze namazının ardından havayoluyla İzmir’e, oradan da karayoluyla baba ocağı Aydın’ın Nazilli ilçesine getirildi.

Öğle namazı sonrası Kocacami’de yapılacak törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak olan Mustafa Alptuğ Sözen’in ailesi evde taziyeleri kabul etti. Diğer oğlu Arda’ya sarılarak teselli olmaya çalışan ve oğlunu ‘O çok iyi bir çocuktu’ diyerek anan baba Ejder Sözen, “Vatanını milletini seven bir çocuktu. Kendini başkası için feda etti. Alptuğ, Türki milletini doğasında olan bir şeyi gösterdi. Yaratılanı, yaradan da ötürü sevmek lazım, Alptuğ bunu gösterdi. Kendi hayatını hiçe sayarak, başkasının hayatını kurtardı. Alman polisi daha hiçbir şeyi bilmeden önce bunun bir cesaret gösterisi olduğunu söyledi ama daha sonra tanık ifadeleriyle gerçek ortaya çıktı. Bunun bir cesaret gösterisi değil, hayatını hiçe sayarak bir can kurtarmak olduğu görüldü. Almanya’da yaşıyoruz, paramızı kazanıyoruz, Alman hükümetine karşı görevlerimizi yerine getiriyoruz. Bizim onlardan beklentimiz okula giden çocuklarımızı koruması, onların yol güvenliğini sağlamasıdır” dedi.

“Almanlar, Alptuğ’u unutmasın”

Alman hükümetine seslenen anne Yasemin Sözen de, “Olayı doğru bir şekilde yansıtıp, gönlüme su serpsinler. Helal olsun oğluma, aslan oğlum benim. Ben onunla çok gurur duyuyorum, hepimiz çok gurur duyuyoruz. Belki biz bile onun yaptığını yapamazdık. Oğlumu çok seviyorum, çok da gururlu bir anneyim. Çocuğum bir Alman vatandaşıydı ama ben onu bizim adet ve göreneklerimize göre yetiştirdim. Oğluma bütün hakkımı helal ediyorum. Onu çok seviyor, onun için bir şeyler yapmak istiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum, herkesten yardım bekliyorum. Oğlum için bir şeyler yapılsın, unutulmasın benim oğlum. Unutulmasın, 17 yaşındaki bir çocuk, 44 yaşındaki adamı kurtarmaya çalıştı. Kendi eti budu ne?” diye konuştu.

Türk milleti ve Müslümanlığın gereğini yerine getiren torunuyla çok gurur duyduğunu ifade eden dede Mustafa Sözen ise, şöyle konuştu:

“Biz İslam için Müslümanlık için insanlık için varız ve çocuklarımızı bu yönde yetiştiriyoruz. Karşısındaki insanın dini ve milletine bakmaksızın atlaması büyük bir cesaret, kendisiyle gurur duyuyoruz.”

“Hayalleri vardı”

Yeğenini anlatan teyze Yadel Kurt, Alptuğ’un çalışkan bir öğrenci olduğundan söz etti. Kurt, “17 yaşındaydı ve bir sürü hayali vardı. Kimya üzerine okuyor, Frankfurt’ta staj görüyordu ve maalesef orada da hayatını kaybetti. Çok neşe dolu bir çocuktu benim oğlum. Onu çok özleyeceğiz. İnşallah sesimizi duyarlar, onun için bir şeyler yapmak istiyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.