Kamu bankalarında konut kredisinde faiz indirimi

İki kamu bankası Ziraat Bankası ve Vakıfbank, kredi faiz oranlarını düşürdüklerini açıkladı. Ziraat Bankası, 500 bin liraya kadar 180 ay vadeli konut kredisi faizleri yüzde 0.99 olrak belirlerken, Vakıfbank da konut kredi faizini 180 ay için 500 bin liraya kadar limitle yüzde 0.99 seviyesine indirdi.

Kamu bankalarında konut kredisinde faiz indirimi

Konut yapım ve alım satımlarında yaşanan uzun süreli krizin ardından kamu bankalarından bu krizle ilgili adım geldi. İlk olarak Ziraat Bankası, bu gün itibari ile uygulanmak üzere, konut kredilerinde faiz oranlarını düşürdüğünü açıkladı. Buna göre, 500 bin liraya kadar 180 ay vadeli konut kredisi faizleri yüzde 0.99 olarak belirlendi.

VAKIFBANK DA İNDİRİME GİTTİ

Ziraat Bankası’nın yaptığı bu açıklamanın ardından kısa bir süre sonra bir diğer kamu bankası olan vakıfbank’ta konut kredilerinde indirime gittiklerini duyurdu. Vakıfbank, Bir faiz indirimi de Vakıfbank’tan geldi. VakıfBank, 500 bin TL’ye kadar 180 ay vadeli konut kredilerinde aylık faiz oranını yüzde 1,49’dan yüzde 0,99’a; bireysel ihtiyaç kredisi faiz oranını ise yüzde 1,78’den VakıfBank maaş müşterileri için yüzde 1,49’a, diğer müşteriler için yüzde 1,59’a düşürdü.

KARLILIK İKİNCİ PLANDA

Ziraat Bankası’nın konut kredilerinde yaptığı faiz indiriminin ardından adım atan Vakıfbank, bu hamleyi ‘Kamu bankalarının zor dönemlerde segilediği bir güçlü duruş’ olarak tanımladı. Karlılığın ikinci plana bırakıldığı belirtilen açıklamada devletin politikları lehine milli ekonominin yanında olmak için böyle bir karar verildiği ifade edildi.

Yayınlama: 01.08.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.