Karabağlar’da açılış maratonu! Kılıçdaroğlu:’Belediye Başkanlarımız engelleniyor’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi’nin ortak gerçekleştirdiği Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi temel atma ve Karabağlar Belediyesi toplu açılış törenlerine katıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu; “Belediye Başkanlarımız sizlere hizmet etmek için ellerinden gelen bütün çabayı gösteriyorlar. Engelleniyorlar biliyorum ama onlara şunu söyledim; ‘Sakın şikayet etmeyeceksiniz, tüm engelleri aşıp İzmirlilere hizmet edeceksiniz” dedi.

Karabağlar’da açılış maratonu! Kılıçdaroğlu:’Belediye Başkanlarımız engelleniyor’

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi’nin ortak gerçekleştirdiği Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi’nin temel atma törenine katıldı. CHP Lideri Kılıçadaroğlu, “Gençler hiç meraklanmayın Türkiye’nin kaderini sizler belirleyeceksiniz az kaldı az. Sandığa gideceksiniz. 6 milyon 300 bin genç ilk kez oy kullanacak ve 6 milyon 300 genç dünya siyaset tarihine önemli bir belge bırakacak. 6 milyon 300 bin gencin iradesiyle harami saltanatı son bulacak ve çağdaş, demokratik Türkiye’yi yeniden inşa edeceksiniz size inanıyor ve güveniyorum” ifadelerini kullandı.

SELVİTOPU: KARABAĞLAR ŞU ANDA YAPILAN PLANLARLA 2040’LI  VE 20250’Lİ YILLARA HAZIR HALE GETİRİLDİ

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi temel atma törenin de büyük bir mutluluk yaşadıklarını kaydederek, şunları söyledi; “ Bugün Karabağlar için çok önemli bir gün. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bu güzel projelerin hem açılışını hem de temel atma törenini gerçekleştirmek çok onu veridi. Karabağlar’da ilk işimiz kentin planlamasını yeniden elden geçirmek oldu. Yani biz planlı,programlı çalışarak kentimizi daha ilerilere taşıyabileceğimize inandık ve ilk işimizde Karabağları yeniden planlamak oldu. Karabağlar şu anda yapılan planlarla 2040’lı  ve 20250’li yıllara hazır hale getirildi. Bundan sonra Karabağlar’ın yolu, istikameti çizildi. Bu çerçevede birçok projeyi hayata geçirdik. Bugün temel attığımız Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi ile ve açılışlarını gerçekleştirdiğimiz Yıldız Kenter Kültür Merkezi, Mobilya Akademi, Kibar Pazar Yeri, Nasreddin Hoca Çocuk Kültür ve Bilim Merkezi, Özdemir Sabancı Parkı gibi birçok projeyi bugün halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bu projeler kentimizin dört bir yanında ve bizim için şu proje önemli diye bir şey yok, en küçük proje de en büyük projede bizim için çok önemli. Katılımcı bir anlayış ile kentimizi yönetmeye çalışıyoruz, orada yaşayan vatandaşlarımızım görüşlerini alarak projelerimizi oluşturuyoruz. 58 mahallemizde mutlaka semt merkezi açacağız, semt merkezlerimizi her mahallemize yayacağız.”

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümünün Karabağlar’da olduğunu ve bu konunun ilçe için çok büyük bir önem arz ettiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Biz bu konuda 6306 sayılı yasa değişsin, iki ayrı yasa ile Türkiye kentsel dönüşüm sürdürülüyor. Ama bu yasalar arasında uyum yok ve aynı iktidar tarafından çıkarıldı. Biz bu yasalarda odak noktası yerel yönetimler olsun istiyoruz. İnşallah bu da sayın genel başkanımıza nasip olur. İktidar olduklarında bu düzenlemeyi yaparak kentsel dönüşümün önünü açmış olurlar” dedi.

SOYER: GENÇLERİ CAN KULAĞI İLE DİNLİYORUM


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün temelini attığımız Atatürk gençlik ve Spor Merkezimiz Karabağlar ilçemizde sporun ve gençlerin kalbi olacak. Karabağlar Belediyesi ile beraber yaptığımız bu proje beraber yaptığımız ne ilk ne de son proje olacak. Bu merkez kapsamında 3 bin seyirci kapasiteli stat, yarı olimpik yüzme havuzu, spor alanları,9 bin metre karelik yeşil alan tüm bunlar tesisimizin içinde yer alacak. Tesisimiz futbol, basketbol, voleybol, güreş, judo daha birçok branşta hizmet verecek. Engelli vatandaşlarımızın erişimine de kolaylık sağlayacak tesisimizi tamamladık, sevgili gençler gelecek sizin, İzmir sizin şehriniz, bu ülke sizin yurdunuz. Şehrimizin de , ülkemizin de, dünyamızın da sizlerin bize emaneti olduğunun bilincindeyiz. Bizim bugün aldığımız kararların sizin yarınının olduğunu çok iyi biliyorum. O nedenle her adım atarken sizi can kulağıyla dinliyorum. Fikir ve beklentilerinizden ilham alıyorum. Temelini attığımız bu merkez de çok kısa sürede yurt ihtiyacını karşılamamız da bu iradenin bir sonucu. Yaşadığımız bu zor günlerin nedeni birilerinin başkaların haklarını çalması, görünüyor ki bu kas katı adaletsizliğin yanında yan yana durmak artık yeterli değil. Ülkemizin bu zor günlerinde omuz omuza gideceğiz ve zeybekler gibi direneceğiz ve sonunda hep birlikte başaracağız. Başka bir dünyayı birlikte kuracağız” ifadelerini kullandı.

Yayınlama: 24.10.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.