Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KARACA: “BU KIYIMA DUR DEYİN”

İzmir’in Menemen İlçesi’ne bağlı

İzmir’in Menemen İlçesi’ne bağlı Alaniçi bölgesinde kurulmaya başlanan taş ocağı projesi protesto edildi. Protestoya katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca “Halka inat gerçekleşecek proje yoktur” diyerek projeye son verme çağrısında bulundu.

İzmir’in Menemen ilçesine bağlı Alaniçi-Göktepe’de kurulması planlanan taş ocakları bölgedeki ormanlık alanların tahrip edilmesine sebep oluyor. Bölge halkı ise projeye tepkili. Bugün ise CHP Doğa Hakların’dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ve CHP İzmir Milletvekilleri,  vatandaşların katılımı ile taş ocağına tepki yeniden dile getirildi.

Alaniçi köyü merkezinde gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP Doğa Hakların’dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın destek verdiği basın açıklamasına  Chp İzmir Milletvekillleri Mahir Polat, Bedri Sertel, Murat Bakan,  Sevda Erdan Kılıç,  Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. Açıklamanın ardından hep birlikte taş ocağının yapıldığı alana yürüyüş yapıldı ve alan incelendi.

“Bilirkişi Raporu Dört Aydır Mahkemeye Sunulmuyor”

Alaniçi Köy Meydanında yapılan basın açıklamasında bu projeye tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca; “Bu sürece ilişkin, hukuken, siyaseten hem de toplumsal anlamda sürdürülmesi anlamında ‘ne yapabiliriz’i konuşuyoruz. ‘Ne yapılabilir’i sizlere paylaşıyoruz.  29 Haziran günü keşif yapılmış. Aradan neredeyse dört ay geçti. Ama ne hikmetse dört aydan beri bilirkişi raporu mahkemeye sunulmamış, ya da sunulamamıştır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 10 yıldır, burada vatandaşı su ihtiyacı için yapmak istediği baraj için sürüncemede bırakılan ÇED süreci ne hikmetse burada bir firmanın taş ocağı açması için o kadar hızlı oluyor ki şaşakaldık. Gönül isterdi ki İzmir Valiliği aynı hızlı süreci içme suyu barajı içinde göstersin. Genel Başkan yardımcısı olduğum süreçte şunu gördüm. Vatandaşın yararına olan doğanın yararına bir husus varsa ipe un seriliyor. Ama yandaşa, ranta ve yandaşın kazanacağı proje varsa apar topar süreç sonlanıyor.” dedi.

“Halka İnat Gerçekleşecek Proje Yoktur”

Açılan ve kazanılan davaya rağmen şartların yerine getirmediğini, sadece alanın küçültülerek , hile yoluyla bir ay içerisinde valilikten ÇED raporu gerekli değildir raporu alındığın ifade eden ve yüz yılı aşkın ağaçların yok edildiğini dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Karaca ; “Doğa mücadelesi sadece bir siyasi partinin verdiği mücadele değil, topyekûn bu duyarlılığı gösteren hangi siyasi düşünceden olursa olsun, burada  doğa katliamına , ağaç katliamına, su kaynaklarına yönelik amansız saldırılara karşı dur deme yürekliliğini gösterebilmek başlıca hedeftir. Çünkü doğanın siyasi partisi yoktur. Bu mücadelenin yürekli mücadelecileri vardır. Halka rağmen, halka inat,  gerçekleşecek bir proje yoktur.” şeklinde konuştu.

“Bu Kıyıma Artık Dur Deyin”

Son olarak taş ocağının yapılması planlanan alanda incelemelerde bulunan Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca kesilen ağaçlara tepki göstererek; ” Bu sorun sadece Alaniçin’nin Menemen’in değil.  İzmir’in akciğerleri talan ediliyor. O yüzden İzmir’li duyarlı vatandaşlarımızı bu direnişi hayata geçirmek için buraya davet ediyorum. Tüm İzmirli’ler buraya sahip çıkanlar zorunda.  Bu kesilen ağaçlar 200 yıllık, şimdi soruyorum. Bu alana ruhsat veren İzmir Valisi, bu katliama göz yumanlar, siz ömrü hayatınızda böyle bir ağaç diktiniz mi? iki yüzyıllık ağacı katlederken vicdanlarınız sızlamadı mı ?  Sizden tek bir şey istiyoruz. Artık ülkemizin bu doğal güzelliklerine, yaşam alanlarına, oksijenine,  bu iklimin yağışların can damarı olan ormanlarımıza kıymayın. Hiçbir rant hiçbir menfaat, hiçbir çıkar, ülkemizin geleceğinden, doğasınsan , yaşam alarından daha değerli değildir. Vicdanlarınıza sesleniyorum. Lütfen bu kıyma artık dur deyin.” diyerek sözlerini tamamladı.