Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karaca’dan ‘Salda’ya Dokunma’ Çağrısı

CHP Denizli Milletvekili ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Gülizar Biçer Karaca, Salda Gölü’ne Millet Bahçesi yapılması için gidilecek olan ihaleye tepki gösterdi ve çağrıda bulundu.

CHP Denizli Milletvekili ve

31 Temmuz tarihinde Salda Gölü’ne yapılması planlanan Millet Bahçesi’nin doğa katliamı olduğunu savunan CHP Denizli Milletvekili ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Karaca, sosyal medya hesabından çevrecileri 30 Temmuz saat 14.00’da Salda Gölü’nde basın açıklamasına çağırdı.

Karaca, yaptığı paylaşımda şu şekilde;

“Salda Gölü’nün doğal güzelliği ve yapısı bozulmasın diye tüm doğa dostlarını Salda’ nın sesine ses olmaya davet ediyorum. Salı günü saat 14.00’te Salda Gölü kıyısında buluşalım. Doğamızın, yaşam alanlarımızın ihalelerle betona boğulmasına izin vermeyelim. #Saldayadokunma”

Mart ayında çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararı ile doğal sit alanına göre daha gevşek bir koruma statüsü sayılan Özel Çevre Koruma Bölgesi (ÖÇK) ilan edilen Salda Gölü’ne 31 Temmuz TOKİ tarafından Millet Bahçesi yapılması için ihaleye gidilecek. Yaklaşık 150 bin metrekareye yayılan millet bahçesi yapılması planlanan projenin teslimi ise 360 gün sürecek.

“SALDA GÖLÜ BEŞ YIL SONRA YOK OLACAK”

Çevre örgütleri, yapılacak olan millet bahçesinin çevre katliamı olduğunu savunuyor.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Bilim Kurulu Üyesi Yard. Doç. Dr. Erol Kesici, “Böyle giderse Salda Gölü beş yıl sonra yok olacak” uyarısında bulunuyor. Tüm itirazlara rağmen Salda Gölü’ne Millet Bahçesi yapılmasına tepkiler artıyor.

Çevre örgütlerinin yanı sıra CHP’de basın açıklaması ile karara itiraz edecek. CHP Burdur İl Örgütü 30 Temmuz’da, “Salda’ya Dokunma” başlıklı basın açıklaması düzenleyecek. Yeşilova Salda Halk Plajı’nda yapılacak açıklama için saat 14:00’te buluşulacak.