Karşıyaka’da dayanışmaya bir destek de İzmir Yardım Platformu’ndan

Karşıyaka Belediyesi ve ilçedeki sivil toplum kuruluşları işbirliğinde pandemi koşullarında zarar gören vatandaşlar için kurulan Karşıyaka Dayanışma Platformu’nun, depremzedelere yardım etmek amacıyla başlattığı yardım çağrısına bir destek de İzmir Yardım Platformu’ndan geldi.

Karşıyaka’da dayanışmaya bir destek de İzmir Yardım Platformu’ndan
Yayınlama: 14.11.2020
A+
A-

İzmir Yardım Platformu, Karşıyaka Dayanışma Platformu’nda kayıtlı olan evi mühürlenmiş depremzedelere 80 bin liralık nakdi yardımda bulundu. 80 bin lira, her birine 5’er bin lira olmak üzere 16 depremzedeye dağıtıldı. Deprem sonrası mağduriyet yaşayarak yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlar ile yardım etmek isteyen vatandaşları bir araya getirmek amacıyla; Zeynep Copcu, Kerem Copcu, Cem Karas ve Çiğdem Karas tarafından kurulan İzmir Yardım Platformu, bugüne kadar yaklaşık 40 aileye destek olarak  6 aylık ev kiralarını karşıladı. İhtiyacı olan ailelere ise eşya temin etti. Ayrıca MİSİAD Belçika Temsilciliği’nin de geçtiğimiz günlerde  Karşıyaka Dayanışma Platformu’na yaptığı destekte aracı oldu.

“DAYANIŞMA İLE ATLATACAĞIZ”

Platform hakkında bilgi veren Zeynep Copcu insanlara yardım ettikleri için çok mutlu olduklarını belirterek şunları kaydetti: “Depremden sonra mağdur vatandaşlara yardım etmek istedik. Etrafımızdaki insanların da aynı istekte olduğunu görünce bu platformu kurduk. Platform için ayrı bir telefon hattımız var. Gerek Whatsapp, gerek İnstagram’dan bize ulaşan ihtiyaç sahibi ailelerinin bilgilerini alıyoruz. İhtiyaçlarını öğreniyoruz. Diğer taraftara; yine aynı şekilde bize ulaşan yardım etmek isteyen kişiler var. Bu kişileri, aileler ile buluşturuyoruz. Aldığımız geri dönüşler çoğu zaman çok duygusal oluyor, gözlerimiz doluyor. Ama alınan sonuçlar, çözüm olmaya aracı olmak, bizi çok mutlu ediyor. Şu ana kadar bize ulaşan ve yardım etmek için hazır bekleyen 50-60 ailenin varlığı bizim bu platformu daha da hevesle sürdürmemizi sağlıyor. Bu zor günleri dayanışma ile birlik olarak atlacağız.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.