Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kayseri Şeker pancar bedeli ödemeleri 2023

Kayseri Şeker pancar bedeli

Kayseri Şeker pancar bedeli 2023 sürecini üreticiye müjde niteliğinde çalışmalar ile başlattı. Kayseri Şeker, 2022-2023 üretim yılı için, pancar avans fiyatını yüzde 71.42 oranında artırarak, 720 liraya yükseltti. Kayseri Şeker tarafından yapılan düzenleme, geçimini bu sektörden sağlayan çiftçiler için de umut oldu. Peki, 2023 pancar fiyatları ne kadar oldu? Kayseri Şeker pancar parasi 2023 ödemeleri ne zaman yapılacak? Ağrı şeker pancarı parası ne zaman verilecek? Tüm bu soruların yanıtları ve çok daha fazlası haberimizde. 

2023 pancar fiyatları avansları belirlendi

Uzun süredir beklentilerin yükseldiği 2023 pancar fiyatları ile ilgili beklentiler, Kayseri Şeker tarafından yapılan açıklama ile karşılık buldu. Kayseri Şeker, 2022-2023 üretim yılı için uygulanacak pancar avans ödemelerine ilişkin önemli bir adım attı. 2023 pancar fiyatları için baz niteliği taşıyan avans belirleme sürecinde ciddi bir artıya giden Kayseri Şeker, yüzde 71.42 oranındaki artış ile 720 liraya yükseltti. 

Sürece ve çalışmalara ilişkin bilgi veren Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker olarak 2022-2023 üretim yılı için açıklanan pancar bedeli avans fiyatında rekor kırdıklarını söyledi. 

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, 2023 pancar fiyatları ile ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü: 

“Son günlerde ülkemizde yaşanan ani fiyat artışları, tüm sektörü olduğu gibi bizleri ve pancar üreticilerimizi de etkilemektedir. Fabrikaları güçlendirmenin yanında asıl sahipleri olan üreticilerimizi de düşünmek durumundayız. Gübre, mazot, ilaç, elektrik başta olmak üzere girdi maliyetlerinin aşırı yükselmesi çiftçilerimizin önünü görmesini zorlaştırıyor. Çiftçi kazanmalı ki, fabrikalar daha fazla üretim yapsın, yeni istihdam alanları oluştursun ve ülkeye daha fazla katkı sağlasın. Bu bilinçle bizler de, 2022-2023 üretim yılı için avans fiyatını şimdiden açıklayarak A kotası pancar avans bedeline yüzde 72,42 oranında zam yaptık. 16 polar için 420 TL/Ton olan pancar bedeli avans fiyatını 720 TL/Tona çıkardık. Üreticilerimiz ümitlerini kaybetmesinler, morallerini bozmasınlar. Kayseri Şeker olarak bu manada gücümüzün en son noktasına kadar çiftçimizin ayakta kalması ve üretimlerini artırması için çaba göstereceğiz.’