Kendisini savcı ve polis olarak tanıtarak vatandaşları 2,5 milyon TL dolandıran 2 kişi yakalandı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde kendisini savcı ve polis olarak tanıtan “Adına çok sayıda hat çıkarıldığı, hatların FETÖ mensupları tarafından kullanıldığı ve bu şahıslara operasyon yapılacağı” yönünde ikna yöntemiyle vatandaşları 2,5 milyon TL dolandırdıkları iddiasıyla 2 şüpheli polis tarafından gözaltına alındı.

Kendisini savcı ve polis olarak tanıtarak vatandaşları 2,5 milyon TL dolandıran 2 kişi yakalandı
Yayınlama: 19.03.2021
A+
A-

Edinilen bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, telefonla aradıkları vatandaşlara kendilerini savcı ve polis gibi tanıtarak örgütlü şekilde dolandırıcılık yapanlara yönelik çalışma başlattı. Ekiplerin üç aylık çalışmanın ardından mağdurlara “Adına çok sayıda hat çıkarıldığı, hatların FETÖ mensupları tarafından kullanıldığı ve bu şahıslara operasyon yapılacağı” senaryosuyla korku ve tedirginlik oluşturdukları belirlenen şüphelilerin, Muğla, İstanbul ve Balıkesir’den 5 kişiyi dolandırdığı belirledi. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği görevlilerince yapılan titiz çalışmalar sonucu, Kayseri’de gözaltına alınan E.Ç. ile K.Ç. Fethiye’ye getirildi.


Şüphelilerin telefon dolandırıcılığıyla yaklaşık 2,5 milyon lira aldığı öne sürüldü. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.