Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nden Açıklama

Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nden Açıklama
Yayınlama: 11.01.2018
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle açıklama yaptı.  Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, görme engelli vatandaşların hassasiyetleri karşısında duyarlı olunması gerektiğini belirtti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle toplantı düzenledi. Kent Konseyi’nde gerçekleştirilen toplantıya Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, Altı Nokta Körler Derneği Temsilcisi Meltem Akay ve davetliler katıldı. Engelli vatandaşlar için her zaman farkındalık yaratılması gerektiğini ifade eden Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, “Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası dolayısıyla bir araya geldik. Engelliler Meclisi Yürütme Kurulumuzda yer alan görme engelli arkadaşlarımız var. Engelli vatandaşlarımızın her türlü hassasiyetlerine kulak vererek onların yaşamına engel olunmaması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

Beyaz bastona dikkat

 Engelliler Meclis Başkan Yardımcısı Öztürk Özkan ise, beyaz bastonun kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Beyaz baston bizim gözümüz, yol göstericimiz, kılavuzumuz, pusulamızdır. Karşıdan karşıya geçerken araçların beyaz bastonu gördüğünde durması gerekiyor. Yasalardan, cezalardan öte amacımız insanların bizim bu hassasiyetimizin farkında olmalarını sağlamaktır” dedi. Altı Nokta Körler Derneği Temsilcisi Meltem Akay da, “Amacımız toplumun önyargılarından kurtularak bir birey olarak yaşadığımızı belirtmektir. Toplumun görme engellilerin farkına vararak onları yalnızlaştırmamalarını talep ediyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.