Kıbrıslı Pamukkale Gençlik Spor Kulübü’nden, Denizlispor’u ziyaret etti

1975’te Denizli’den Kıbrıs’a göç eden ailelerin yaşadığı Yarköy’ün futbol kulübü olan Pamukkale Gençlik Spor Kulübü’nün Başkanı Muharrem Yamuk ve yönetim kurulu üyeleri, Yukatel Denizlispor Kulübünü ziyaret ederek Başkan Ali Çetin ve yönetim kurulu üyeleri ile biraraya geldi.

Kıbrıslı Pamukkale Gençlik Spor Kulübü’nden, Denizlispor’u ziyaret etti

Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Yarköy Pamukkale Gençlik Spor Kulübü Başkanı Muharrem Yamuk, Kıbrıs Yarköy ile Denizli arasında futbolla bir köprü kurmak istediklerini söyledi. Kendi spor kulüplerinin renklerinin ve logosunun Yukatel Denizlispor ile aynı olduğunu ifade eden Muharrem Yamuk, kendi takımlarının da Denizlispor gibi 2018-2019 sezonunda mücadele ettiği KKTC BTM 2.Lig’ini şampiyon olarak tamamlayıp BTM 1.Lig’e çıktığını nv söyledi. Kıbrıs’ta Trabzon, Adana gibi farklı illerden gelen vatandaşların kurduğu pek çok köy bulunduğunu belirten Muharrem Yamuk, “Hepsi de geldikleri illerle irtibatlarını devam ettiriyorlar. Biz de Kıbrıs’ta Denizlililerin bir köyü olduğunun bilinmesini istiyoruz. Geçmişte de Kulübümüzden Denizlispor ile görüşme çabaları olmuş ama başarı sağlanamamış. Şansımızı bir de Ali Başkan döneminde deneyelim dedik. Kendisi sağ olsun hem telefon görüşmemizde hem de yanına geldiğimizde bizi çok iyi karşıladı. Yüksek ilgi gösterdi. Ali Çetin Başkanımızın başlattığı bu adımın Denizli’de yayılmasını, Yarköy ile Denizli arasında köprü kurulmasını, köklerimizle iletişimimizin artmasını istiyoruz” dedi.

Daha önce Kıbrıs’ta Denizlililerin kurduğu bir köyün varlığından haberi olmadığını söyleyen Yukatel Denizlispor Başkanı Ali Çetin, tanışmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti ve “Bundan sonra hem iki kulüp hem de Denizli ile Yarköy arasında iletişimin devam etmesini isteriz” dedi.

Yarköy Pamukkale Gençlik Spor Kulübü Başkanı Muharrem Yamuk, Ali Çetin’e kendi takımlarının formasını ve Kıbrıs yöresel ürünlerinden oluşan bir paketi hediye etti. Ali Çetin de Yarköy’de Denizlispor’dan bir anı olması için minyatür kupa ve imzalı forma hediye etti.

Yayınlama: 30.08.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.