Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kılıçdaroğlu, “ Başkan gökdelenlere izin verseydi Erdoğan onu el üstünde taşırdı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlana Bodrum Otogarının temel atma töreninde konuştu, Kılıçdaroğlu, “Osman başkanın kabahati çok büyük biliyorsunuz. Gökdelenler dikmiyor. E sayın başkan gökdelenler dikseydin Erdoğan seni el üstünde taşırdı. İşte aradığımız belediye başkanı derdi” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 74 Milyon TL’ye mal olacak olan Bodrum Otogarının temel atma törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törende ülke gündemi ve Muğla ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Konuşmasında ilk olarak Bodrum’un içme suyu sorununa değinen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Sarayda oturan zat Muğla ya gelip de işte “Biz hastane yapıyoruz. Efendim yol yapmıyorlar bizde vurur geçer yolu yaparız” demiş. Sen önce şu Bodrum’un içme suyu hattını doğru dürüst, adam gibi bir yap da ondan sonra biz diğerini bir görelim. Kime yaptırmış bu isale hattını? Malı götürenlere yaptırmış. Kim bu adam? Yazık günah değil mi?  Milyonlarca paraya yazık günah değil mi? Biz bir şeyi yaptığımız zaman oturur insan gibi yaparız. Doğru dürüst yaparız. İşi ehline teslim ederiz. Vatandaşın ödediği vergilerle yapılıyor bu işler.  Vatandaşın ödediği vergileri siz birilerinin zenginleşmesi için ona bir yerler bir şeyler verirseniz e bu doğru değil” dedi. 

 “Beka sorunu neden 10 yıl önce yoktu”

En büyük varlık kuyruğunun işsizlik kuyruğu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, altı ay geçici işsizlik için 40 bin kişinin başvurduğuna dikkat çekti. Ülkenin bütün sorunlarının aşılabileceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Önümüze bir sorun koyuyorlar diyorlar ki efendim Türkiye’nin beka sorunu var. Beka sorununu çözmek için de “Gelin iktidar partisine oy verin” bu ne demek? Beka sorunu bir ülke üretiyorsa o ülkenin beka sorunu olmaz. Yani Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği “Yurtta Barış Dünyada Barış” diyorsa o ülkede beka sorunu olmaz. Şimdi ben geçmiş seçimlerde AK Partiye oy veren kardeşlerime seslenmek istiyorum bugün beka sorunu diyorlar 10 yıl önce niye yoktu? Kendilerinin koltuk bekası sorunu var başka bir sorun yok” İfadelerini kullandı.

 “Osman başkanın kabahati çok büyük biliyorsunuz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi;

 “Sizler çok güzel bir coğrafyada yaşıyorsunuz. Muğla herkesin yaşamak istediği çok özel bir şehir. Bu şehri Cumhuriyet Halk Parti’mizin Büyükşehir Belediyesi ve çok tecrübeli bir isim Osman Gürün yönetiyor.Belediye başkanlarına zaman zaman eleştirilerde geliyor ben bunları da biliyorum. Osman başkanın kabahati çok büyük biliyorsunuz. Gökdelenler dikmiyor. E sayın başkan gökdelenler dikseydin Erdoğan seni el üstünde taşırdı. İşte aradığımız belediye başkanı derdi. Çevreye, koylara dikkat ediyor. Buralara aman bir şeyler yapılmasın koyları koruyalım diyor. Denizleri koruyalım diyor. Düşman oluyor. Düşman olursun tabi niçin ranta teslim etmiyor. Bizim belediye başkanlarımız ranta değil, halka hizmet edecek. Bir kent varsa, o kentte yaşayan insanlar varsa, orada rantta vardır. Bir şehrin planını yaparsınız, plan yaptığınız andan itibaren rant alanları yaratırsınız. Biz hakça paylaşımdan yanayız.”

Kılıçdaroğlu Ülkücülere seslendi

Konuşmasında hiçbir ülkenin kendi silah fabrikasını satmadığını vurgulayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,  “Ülkücü kardeşlerime de seslenmek isterim. Suriye’deki Süleyman şah türbesinde bulunan toprakları düşmana bırakıp kaçana biz milliyetçi diyebilir miyiz? Kendi silah fabrikasını Sakarya’daki silah fabrikasını, tank palet fabrikasını Katar ordusuna yüzde 49.9’unu satanlara milliyetçi, ülkücü diyebilir miyiz? Dünyada bana bir örnek gösterin kendi silah fabrikasını yabancılara satanı? Burası bez fabrikası, ayakkabı fabrikası, cam üreten fabrika değil, burası silah fabrikası. Silah fabrikasının yüzde 49.9’unu satacaksınız sonrada Cumhuriyet Halk Partisini suçlayacaksınız. Cumhuriyet Halk Partisini ağzınıza almanız için önce bir ağzınızı temiz bir yıkamanız lazım. Ondan sonra bir laf söyleyeceksiniz. Bizim için vatanını seven herkes milliyetçidir. Rahmetli Ecevit ne diyor du, “Biz milliyetçiliği sokak duvarlarına yazmadık” diyordu. Biz milliyetçiliği Kıbrıs’ın 5 parmak dağlarına, Akdenizin sularına, afyon tarlalarına yazdık diyordu. Milliyetçilik budur.” Şeklinde konuştu.