Kılıçdaroğlu Denizli’de iddia etmişti.. Erdoğan sert yanıt verdi!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haftabaşında Denizli’de ‘Tank Palet fabrikası ile ilgili gizlenen kararname var’ çıkışı çok konuşulmuştu. Bu gün o soru Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönetildiç Erdoğan, FOX tv muhabirinin sorduğu soruya sert dille yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu Denizli’de iddia etmişti.. Erdoğan sert yanıt verdi!
Yayınlama: 21.09.2019
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu hafta başında Denizli’de 31 Mart Yerel Seçimleri’nde kazandığı belediyeleri ziyaret etmiş, Denizli’de partililer ile bir araya gelmişti. Ziyaret ettiği ilçe belediyelerinde halka hitap eden Kılıçdaroğlu’nun ‘Tank Palet fabrikaları ile ilgili söyledikleri ulusal basında geniş yankı bulmuştu. Bu gün Fox Tv muhabiri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Denizli’de dillendirdiği ‘Tank Palet fabrikasının özelleştirilmesi ve satılması ile ilgili 1105 sayılı kararname olduğunu ve bunun yayınlanmadığı iddiası’nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında sordu. Erdoğan, Fox Tv muhabirinin bu sorusuna sert dille yanıt verdi.

‘İDDİASINI İSPATLA YÜKÜMLÜ’

Sözcü’de yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fox Tv muhabirinin, Kılıçdaroğlu’nu kaynak göstererek sorduğu “Tank palet fabrikası” sorusunu ise sert sözlerle yanıtladı. Fox TV’yi yalan ve yanlı haber yapmakla suçlayan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun gerçeklerini söylemediğini iddia etti. Erdoğan “Kılıçdaroğlu iddiasını ispatlamakla yükümlü.” diye konuştu.

ERDOĞAN’DAN FOX TV’YE: BİR DEFA DÜRÜST OLUN

Erdoğan ile Fox TV muhabiri arasında bu konuşma geçti:

-Fox muhabiri: CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun tank-palet fabrikası ile ilgili bir iddiası vardı. Gizli kararname çıkarıldığı yönünde. Hem bu iddiayı hem de gelinen son noktayı size sormak isterim…

-Erdoğan: Bakın size çok açık bir söylüyeceğim. Fox TV’yi bir yalan medya olmaktan bir defa çıkarın. Bir defa dürüst olun. Ya Kılıçdaroğlu hayatını yalanlar üzerine düzenlemiş olan bir siyasidir. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı buranın satın alma veya satma böyle bir şey olmadığını söylüyor. Hukukta bir kaide var. Önce onu öğreneceksiniz. Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Müddei kim burada? Kılıçdaroğlu… Kılıçdaroğlu önce gerçekten Arifiye satılmış mı, satılmamış mı bunu ispat etmesi lazım. Burası kira ile bu gruba verilmiştir. Ve 50 milyon dolar buranın bütün bakımı, tamiri, şusu, busu vesaire. Bunlara da ayrıca bu harcamanın yapılması ile ilgilidir. 25 yıl süre ile de buraya kiralanmıştır. Biz bir işi yaptığımız zaman ülkemiz burada ne kazanır buna bakarak yaparız. Ve buradan ne işçi çıkarılmıştır, ne memur çıkarılmıştır. Böyle bir şey de söz konusu değildir. Fakat Bay Kemal hayatını bu tür yalanlar üzerine bina ettiği için ‘acaba bu yalan bana ne getirir’ bunu düşünüyor.

‘PARTİMİN SÖZCÜSÜ KILIÇDAROĞLU’NA GEREKEN CEVABI VERDİ’

Aynı zat belediye başkanları ile yaptığı toplantıda ‘Belediyelerden kimse çıkarılmayacak’ dedi. ‘Eğer belediyelerden birileri çıkarılırsa bunlar bana gelsinler’ demedi mi? Peki şimdi tüm belediyelerden işçiler kapıya konuyor. Ne oldu. Bunlarla ilgili Fox acaba bir haber yapıyor mu? Bunlarla ilgili Fox acaba işçi, emekçi kardeşlerimin arkasında duruyor mu? Bunlara yönelik bir gayretiniz var mı? Yani Murdoch sattı burayı dedik ki buranın havası değişir ama hiçbir şey değişmedi. Önce bu yayın politikasını bir defa Fox’un değiştirmesi lazım. Ki partimin sözcüsü Kılıçdaroğlu’na gereken cevabı verdi. Ama hiç aynı yerde yine tökezleyip duruyor. Çünkü bütün siyasetini yalan politikalar üzerine bina etmiş de onun için.

KILIÇDAROĞLU DENİZLİ’DE NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli’de kaazndığı belediye ilçelerini ve Bozkurt’ta depremzedeleri ziyaret etmişti. Ziyaret ettiği ilçelerde halka hitap eden Kılıçdaroğlu, Tank Palet Fabrikası üzerinden iktidarı eleştirmiş ve vatandaştan gizlendiğini ileri sürdüğü 1105 sayılı kararnamenin niçin Resmi Gazete’de yayımlanmadığını sormuştu. Kılıçdaroğlu, ‘Ben o kararnameyi biliyorum. O kararname nerede olursa olsun bulur milletin önüne koyarım’ demişti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.