Kılıçdaroğlu, Balçova’da Sempozyumda Konuşacak

Kılıçdaroğlu, Balçova’da Sempozyumda Konuşacak
Yayınlama: 12.04.2018
A+
A-

Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri, eğitim sistemini masaya yatırıyor. Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 78. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasını yapacağı “Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek” sempozyumuna, Türkiye’den 60 katılımcının yanı sıra dünya üzerinde eğitimde ileri seviyelerde olan ülkelerden katılımcılar yer alacak. 

Cumhuriyetin kuruluşundan sonra eğitimde yapılan en büyük reformlardan birisi olan Köy Enstitüleri, Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri’nin 11 yıldır ortaklaşa düzenlediği etkinliklerle anılıyor. Daha önce iki eğitim sempozyumunun düzenlendiği, Yaşar Kemal, Türkan Saylan, Genco Erkal gibi isimlere ‘Aydınlanma Onur Ödülü’nün verildiği etkinlikler kapsamında bu yıl Türkiye’deki eğitim sisteminin masaya yatırıldığı bir sempozyum düzenleniyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasını yapacağı, aralarında Selçuk Şirin, Hikmet Uluğbay, Aysel Çelikel gibi 60 akademisyen, gazeteci ve siyasetçinin konuşmacı olarak katıldığı “Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek” sempozyumunda Kanada, Finlandiya, Küba ve Almanya’dan gelen büyükelçi ve akademisyenler de kendi ülkelerindeki eğitim sistemlerini anlatacak. Eğitimde doğru bir çıkış noktası bulmak adına yapılan tüm konuşmalar, daha önceki iki sempozyumda olduğu gibi kitaplaştırılarak başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumlara ulaştırılacak.

16-18 Nisan tarihleri arasında Balçova Kaya Termal Otel’de yapılacak sempozyumda bu yılın ‘Aydınlanma Onur Ödülü’, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve YKKED Başkanı Prof.Dr. Kemal Kocabaş tarafından Prof. Dr. Korkut Boratav’a takdim edilecek.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.