Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kısıtlama sona mı eriyor? Gözler bu toplantıda!

Tam kapanma sürecinden sonra başlayan kademeli normalleşme için kritik tarih 1 Haziran, Kabine önümüzdeki hafta yol haritasını açıklayacak.

Tam kapanma sürecinden sonra

Tam kapanma sürecinden sonra kademeli açılmanın ardından yeni yol haritasının ne olacağı da büyük bir merak konusu. Esnafın gözü kulağı yeni haftadaki Kabine Toplantısı’nda olacak. Normalleşmenin detayları belirlenecek.

‘Tam kapanma’ kararı ile birlikte yaklaşık 1 aylık zaman diliminde vaka artışlarında düşüş yaşandığı görüldü. 1 Haziran’da sona erecek kademeli normalleşme sürecinin ardından yeni yol haritasına geçilecek. Herkes yeni yol haritasının ne olacağı konusunda merak içerisinde.

Aşılama çalışmaları aksamıştı

Aşılama çalışmalarının sekteye uğraması nedeniyle, ülke genelinde aşılama oranı yıl başında hesaplanan noktaya henüz gelemedi. 1 Haziran’dan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşların aşılanmasına başlanacağını açıklama Koca, Haziran ayı sonuna doğru 20’li yaşlara da aşılama çalışmalarını gerçekleştireceklerini ifade etmişti. Geçtiğimiz günlerde de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tam bağımlı, orta düzey ve ağır engelli vatandaşların aşılanmalarının başladığını duyurmuştu.

Esnaf, Kabine Toplantısı kararlarını bekliyor!

Salgınla mücadele döneminde en çok kayıp yaşayan sektör erbabları da kuşkusuz esnaflar oldu. Son dönemde tam kapanma ve haftasonu kapanmaları ile iyice kötüye giden ekonomi ile birlikte mekanlarına müşteri alamayan kafe, bar ve restoran sahipleri de zor günler geçiyor. 1 Haziran ile birlikte alınacak kararları dört gözle bekleyen esnaflar işlerinin önündeki engellerin kalkacağı bir karar bekliyor.

Özellikle herkesin merak ettiği konuların başında restoranlar ve düğün salonları oldu. Restoranlar şu anda paket servis ve gel-al şeklinde saatlere göre hizmet veriyor. Bu durum yeni haftada Kabine Toplantısı’nın ardından alınacak kararla netleşecek. Sektör temsilcileri açık havada restoranların hizmet verebileceğini ifade ediyor. 1 Haziran’dan sonraki yol haritasının en merak edilen kolarının başında da restoranların çalışma prensibi geliyor.

Düğün sezonunun gelmesiyle de düğün salonu işletmecileri 1 Haziran’dan sonraki süreci merakla bekliyor. “Düğünler yapılabilecek mi?” sorusunun yanıtının gelecek hafta Kabine Toplantısı’nın ardından netleşmesi bekleniyor.

Kısıtlama bitiyor mu?

Sokağa çıkma kısıtlaması uzun bir süredir hayatımızın içinde yer alıyor. Güncel kısıtlamalarda hafta içi 21.00-05.00, hafta sonu ise cuma günü 21.00’den pazartesi 05.00’e kadar sokağa çıkma kısıtlaması vardı. Kademeli normalleşmenin 1 Haziran’da bitmesiyle bu konu da büyük bir merak konusu.