Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kızılay Deprem Bölgesinde Yaraları Sarıyor

Denizli’de 5.5 büyüklüğünde depremle

Denizli’de 5.5 büyüklüğünde depremle sarsılan ve yıkımım meydana geldiği Acıpayam ilçesinde Türk Kızılayı tarafından yaklaşık 2 bin kişiye sıcak yemek dağıtıldı. Kızılay gönüllüleri ise vatandaşlara yardımlarını aralıksız sürdürürken, çocukları da unutmadı. Genç gönüllüler minikleri mutlu edebilmek için onların oyunlarına eşlik etti.

KIZILAY DEPREM BÖLGESİNDE 2 BİN KİŞİYE YEMEK DAĞITTI KIZILAY GÖREVLİLERİ YEMEK ALAMAYACAK DURUMDA OLANLARIN MASALARINA YEMEKLERİ DAĞITTI

Acıpayam ilçesinde saat 09.34’de meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından 30 ev yıkılmış 50’nin üzerinde evde de hasar meydana geldi. Depremin ardından bölgeye ulaşan Kızılay ekipleri sıcak yemek dağıtımı için seyyar mutfaklar kurdu. Mutfaklarda yaklaşık 2 bin kişilik etli pilav, çorba ve ayrandan oluşan menü hazırlandı. Akşam saatlerinde ise hazırlanan yemekler vatandaşlara dağıtıldı. Kızılay görevlileri yemek almak için sıraya giremeyecek durumda olan yaşlı ve sağlık durumu iyi olmayan vatandaşlara yemekleri masalarına kadar götürdü. Kızılay ekipleri bölgede mağduriyet yaşanmaması için yoğun bir uğraş verdi.

ACIPAYAM’DA ÇOCUKLAR KIZILAY GÖNÜLLÜLERİYLE DEPREMİ UNUTTU

GÖNÜLLÜLER ÇOCUKLARI YALNIZ BIRAKMADI

Depremin ardından geceyi çadırlarda geçiren aileler çadırlarda hazırlık yaparken, çocuklar da Kızılay gönüllüsü gençlerle oyunlar oynayıp şarkılar söyledi. Çocukların karanlıkta oynadığı oyunlar çevredeki depremzede ve yetkililerin içini ısıttı. Kızılay gönüllüleri sabah saatlerinden beri depremzedeleri yardımlarını aralıksız sürdürürken, depremden en çok etkilenen çocukları da unutmadı. Genç gönüllüler minikleri mutlu edebilmek için onların oyunlarına eşlik etti.