Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KOCABIYIK :” SİYASİ PARTİLERİN ARKA BAHCESİ DEĞİLİZ”

Türkiye Meclis Üyeleri Birliği

Türkiye Meclis Üyeleri Birliği kuruluşun 21. yılı dolayısıyla konfederasyon merkezinde basın toplantısı düzenledi. Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Genel Başkanı Yalçın Kocabıyık toplantıda Meclis Üyeleri Birliği’nin kuruluş sürecini anlatırken bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi ve yaklaşan yerel seçimler öncesinde adayların ön seçim ile belirlenmesinin önemine dikkat çekti. Kocabıyık ayrıca ” Biz herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi değiliz.” açıklamasında bulundu.

Konuşmasında,  1997 yılında belediye meclis üyelerinin kurduğu ve kurucu başkanı Kemal Kürekçi’nin olduğu denek ile ilk defa belediye meclis üyelerinin örgütlenme imkanına kavuştuğunu ifade eden Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Genel Başkanı Yalçın Kocabıyık; Belediye Meclis Üyeleriyeleri Birliği Derneği ne yazık ki 1999’dan sonra başa gelen yerel yönetimler tarafından desteklenmiyor. Bu nedenle dernek atıl bir vaziyette beklerken biz 2002 yılında deneği tekrar hayata geçirdik. 2014 yılında çıkan Yerel Yönetimler Kanu ile İl Özel İdarelerin kapatılmasıyla İl Genel Meclis Üyesi arkadaşları da aramıza alarak adını Meclis Üyesi Birliği haline getirdik. Yani hem Belediye Meclis üyelerinin em de İl Genel Meclisi üyelerinin bulunduğu sivil toplum kuruluşu haline geldik. Daha sonraki dönemde çalışmalarımızla devam ederek Türkiye genelinde İzmir merkez olmak üzere adımızı Türkiye Meclis Üyeleri Birliği noktasında tüm Türkiye’ye tanıtmaya başladık.” dedi .

Bugüne kadar yapılan hakkında bilgi veren, kenti ilgilendiren pek konuda sivil toplum örgütü olarak çalışmalarda bulunduklarını anlatan Genel Başkan Yalçın Kocabıyık; AVM’lerin şehir dışına çıkartılmasını sağlayan yasanın çıkartılmasında,  6360 sayılı Yerel Yönetimler yasası sonrası yaşanan sıkıntıların çözümü için, İmar Barışı ile ilgili aksaklıkların çözülmesi için faaliyetler yürüttüklerini ;ayrıca  Karabağlar’daki Garnizon alanın İzmir Kent Ormanı olması için Meclis Başkanı Binali Yıldırım ile görüştüklerini ve çalışmaların başlayacağını  söyledi.

-KARAR ALMA BECERİMİZ ÇOK BÜYÜK

Biz herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi değiliz diyen Kocabıyık,  “Bunu her seferinde her ortamda söylüyoruz. İzmir’e İzmir’liye fayda sağlayacak siyasi partisine bakmadan kim olursa olsun destek verecek noktada ayrı ayrı siyasi görüşten bir araya gelmiş ayrı ayrı siyasi düşüncede arkadaşlarız. Siyasi düşüncelerimiz ayrı da olsa ortak karar alabilme özelliğimiz,  demokrasi adınına İzmir ve İzmir’li için bu kararları alma becerimiz çok büyük.”dedi.

– SİYASETİN NE OLDUĞUNU BİLİYORUM

Kırk yıldır hep solda siyaset yaptığını ama soldan kopardıklarını, küstürdüklerini ancak bunların faklı şeyler olduğunu , ama siyasetin  İzmir siyasetinin ne olduğunu biliyorum diyen Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Genel Başkanı Yalçın Kocabıyık kentleri kentleri tanıyan , kapılarını herkese açan kişiler tarafından yönetilmesi gerektiğine ve aday belirlemede ön seçimin önemine dikkat çekti.