Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaoğlu’ndan Çağrı:”Herkes Elini Taşın Altına Koymalı”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de ortağı olduğu Tetusa- Çeşme Termal Kür Merkezi’nin projesi için Slovenyalı mimarlık grubuyla imza töreni düzenlendi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Tetusa A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) eski Başkanı Veysi Öncel, şirketin ortakları, mimarlık grubu temsilcileri katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasında başkanlığı sürecinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verirken “İzmir’in zenginlerinin, İzmir’den para kazananların, İzmir’in kaderiyle kendini eşdeğer tutanların elini cebine sokması gerekiyor. Bu kentin de belediyenin de sadakaya ihtiyacı yoktur. Belediye yapsın hükümet de arsayı versin mantığı artık yok! Ne belediyede ne merkezi hükümette kaynak var. Hep beraber karınca kararınca elini taşın altına koyarak kenti paylaşmaya karar verirse İzmir insanının başaramayacağı hiçbir şey yoktur.” sözleri dikkat çekti.

YENİ UFUK GETİRDİK

Başkan Kocaoğlu konuşmasında Projenin hayata geçmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Çeşme Belediyesi elini taşın altına koyma bilinciyle ve kenti kalkındırmak üzere ortak olduğunu ve İzmir bizim dönemimizle birlikte belediye başkanlarının sadece belediyenin yasal olarak verdiği görevlerden değil, kentin kalkınmasından, yaşam kalitesinin artmasından da sorumludur diye Türkiye belediyecilik tarihine yeni bir ufuk getirdiklerini söyledi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı FormatFactory13e028a4-c41e-4b17-b996-30ab9b5ebdf8-1024x988.jpg

İZMİR NASIL KALKINIR ?

Başkan Kocaoğlu, “İzmir nasıl kalkınır? İzmir’in varları nedir? Nasıl harekete geçer? sorularını sorarak şunları söyledi : ” Bunun aklın ve bilimin rehberliğinde bir stratejik planda belirlenmesi ve öncelik sırasının tespit edilmesi ve yürümeye başlaması önemlidir. Biz bunu 15 sene önce yaptık. Yarımada Kalkınma Strateji Planı, Gediz-Bakırçay Kalkınma Stratejik Planı daha sonra da Küçük Menderes Tahtalı Havzası Kalkınma Stratejik Planı’nı aynı bilim insanlarıyla ve sahada yaptık. ‘Size şunu yapacağız’ diyerek değil, ‘sizin kalkınmanız için ne yapmamız lazım?’ diyerek yaptık. Birlikte, katılımcı yönetim anlayışıyla çalıştık. 3 tane çok değerli bilgi hazinesine sahip olduk. Şu anda 3 bölgede bu projelerin çarpan etkisi yapacak olanlarını Büyükşehir Belediyesi uyguluyor. İzmir varlığını ve limanına ve gerisindeki tarım alanlarına borçludur. Ovalardan çıkan ürünlerin Akdeniz ticaretine satılmasına borçludur. İzmir böyle gelişmiştir. Tarım mutlaka büyütülecek dedik. Biz geldiğimizde yüzde 1 geri giden İzmir tarımı ülke tarımından 2 buçuk kat daha fazla büyüyerek yoluna devam ediyor. Yapacak daha çok işimiz var. Bunlar bizden sonra da devam edecek.”

Başkan Kocaoğlu son olarak Bu projenin yapılmasının zorunlu ve acil olduğuna inandığını, her geçen günün kayıp olduğuna inandığını ifade ederek, bu proje için İzmir’in zenginlerinin, İzmir’den para kazananların, İzmir’in kaderiyle kendini eşdeğer tutanların elini cebine sokması gerektiğini belirtti

DALGIÇ :”60 ORTAĞIMIZ ÖZVERİYLE BU İŞLERİN BAŞLAMASINI BEKLEDİ”

Ceşme Belediye Başkanı Dalgıç ise proje ile ilgili olarak şunları söyledi : “Uzun bir süreçti. 10 yılı aşkın bir süreçti, onu anlatmak istiyorum. 60 ortağımız özveriyle bu şirkete güvenip, sermaye aktarıp, bu işlerin başlamasını bekledi. Kamuoyunda termal kür merkezinin hemen yanında yapılan oyun gurubu (Aqua Park) hep soru işareti olmuştu. Burası planlamada mevzuat gereği, açık alanda yapılabilen tesislerdir. İmar planlarında yer aldığı için yapılabilmiştir. Büyükşehir belediye başkanımız İzmir’in her tarafına yatırım yaptığı gibi burada da katkı koymuştur. Büyükşehir içimize girdikten sonra ciddi bir hisse sahibi oldu.”

TETUS PROJESİ NEDİR ?

Avrupa’nın en iyi projesi seçilen ve Slovenya’nın ünlü bir mimari firması tarafından hazırlanan Tetusa Oasis projesinin inşaatı atılan imzaların ardından başlayacak. Toplamda 200 milyon liraya mal olması planlanan turizm projesi 2 yıl içerisinde tamamlanacak ve 2021 yılında hizmete açılarak 2022 yaz sezonuna yetişecek. Termal Kür Merkezi içerisinde modern sağlık ve tedavi merkezleri yer alacak. Avrupa’nın en büyüğü olacak ve toplamı 50 bin metrekareyi bulan termal kür merkezinin 4 bin 800 metrekarelik tedavi ünitesi, 16 bin 900 metrekare büyüklüğünde de havuz olacak.