Kocaoğlu:”Tarım şirketle değil, kooperatifle kalkınır”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kınık’tan önemli mesajlar verdi. Tarımın kurtuluşunun şirketleşmede değil, kooperatifleşmede olduğunun altını çizen Başkan Kocaoğlu, AKP’nin Büyükşehir adayı Nihat Zeybekçi’nin gündeme getirdiği “holding tipi” Tarım A.Ş. modelinin çiftçiden çok şirket karını gözeteceğini söyledi.

Kocaoğlu:”Tarım şirketle değil, kooperatifle kalkınır”
Yayınlama: 08.03.2019
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, görevi devredeceği 31 Mart Yerel Seçimleri öncesindeki veda ziyaretlerini Kınık ve mahalleleriyle sürdürdü. Başkan Kocaoğlu,

CHP’nin Kınık adayı Ahmet Özkan ve İlçe Başkanı İsmail Yılmaz’ın da eşlik ettiği gezi kapsamında Dündarlı, Cumalı, Hamzahocalı, Taştepe, Çaltı, Kocaömerli ve Poyracık’ta vatandaşlarla buluştu. Son olarak Kınık merkezde kalabalık bir topluluğa seslenen Başkan Kocaoğlu, önemli mesajlar verdi.

Ayrımcılık başa bela

Türkiye’nin hem ekonomik, hem de siyasi açıdan zor bir dönemden geçtiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yerel seçim sürecinde özellikle iktidar mensuplarının ayrıştırıcı ve toplumu kutuplaştırıcı bir dil kullanmasının yanlışlığına dikkat çekti. Topluma harç olması gereken isimlerin rakiplerine karşı yaralayıcı bir üslup kullandığını belirten Başkan Kocaoğlu, “CHP bu ülkeyi kuran, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partidir. Hangi hakla bu partiye ‘bölücüdür, teröristtir, zillettir’ diyebilirsiniz. Bu şaşkınlıktan, naçar kalmaktan başka bir şey değildir. Ayrımcılık derde deva değil başa beladır” diye konuştu.

Holding kendi kazancını düşünür, çiftçiyi değil!

Çiftçinin, hayvancının, kırsaldaki tüm üreticilerin kalkınması için iyi niyet ve samimiyetle çalıştıklarını ve karşılıklı oluşturulan güven sayesinde birlikte yol yürümeyi başardıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AKP İzmir adayı Nihat Zeybekçi’nin kurmayı vaat ettiği Tarım A.Ş. modelini de değerlendirdi. Zeybekçi’nin sunduğu birçok projeyi zaten uyguladıklarını dile getiren Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

“AKP adayı bizim yaptıklarımızı saymış, bir de demiş ki tarım şirketi kuracağız. Şirket ne yapar? Senin malını alır, satar. Biz şirket gelsin, komisyoncunun yerini alsın demiyoruz. ‘Üretici kooperatiflerde örgütlensin, kooperatifin sahibi olsun’ diyoruz. Girdileri toptan alsın, maliyeti düşsün. Çıkan ürünü de elbirliğiyle toptan satsın, karlılığını artırsın. ‘Holding tipi’ Tarım A.Ş. modelinde ise çiftçiden çok şirket karını gözeteceksin. Çünkü şirket bilançoya bakacak, çiftçinin kazancına değil! Dediler ki; ‘burada balcılık yapıyoruz’. Arı verdik, kovan verdik destekledik. Dediler ki; menengiç ağaçlarımız var. On binlerce menengiç ağacını Antep fıstığıyla aşıladık, destekledik. Sadece Kınık’ta 1300 tane koyun keçi dağıtık. 200 binin üzerinde fidan verdik. Bütün arazi yollar ını asfaltlamaya çalıştık. Bunlar sadece 5 yılda yaptıklarımız.”

Adaylık biter hemşerilik bitmez

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Poyracık’ta bir vatandaşın “Başkanım sizi emekli olduktan sonra da aramızda görmek istiyoruz” şeklindeki çağrısını “Adaylık biter hemşerilik bitmez. Mutlaka bir çayınızı içmeye gelirim” sözleriyle yanıtladı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.