Kombi bakımı uyarısı

HAVALARIN SOĞUMASI İLE BİRLİKTE KOMBİLER BİR KEZ DAHA KIYMETE BİNDİ. ANCAK KOMBİ BAKIMLARININ ÖNEMİ HEM ISI TASARRUFUNDA HEMDE MAL VE CAN GÜVENLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ. YETKİLİLER HAVALARIN DAHA DA SOĞUMADAN KOMBİLERİN PERİYODİK BAKIMLARINI YAPTIRMAMALARI İÇİN VATANDAŞLARI UYARIYORLAR.

Kombi bakımı uyarısı
Yayınlama: 17.11.2018
A+
A-

Kütahya’da, kombilerin periyodik bakımlarının yıl en az bir defa mutlaka yaptırılması gerektiğini belirtildi.

Kombi servisi yetkilileri, vatandaşların doğalgaz da tasarrufu için periyotik bakımın dikkat çektiler.

Kombi bakımlarının aslında kış gelmeden yaptırılması gerektiğini belirten kombi bakım ustası Cem Çetintaş, “Havaların soğumaya başladı. Kar yakında gelecek. Bizlerde artık kombilerimizi yakmaya başladık. Ama kombi bakımlarında önemli. Biz normalde müşterilerimize kombi bakımlarının yetkili servisler tarafından yaz aylarında yaptırmalarını tavsiye ediyoruz.Yaz aylarında tavsiye ediyoruz çünkü, kış aylarında hem yoğunluk artıyor, hemde vatandaşlara zamanında yardımcı olamayabiliyoruz. Vatandaşlarımız. Bu yüzden vatandaşlar yaz aylarında kombi bakımlarını yaptırırlarsa hem sıcak hemde güvenli bir kış geçirebilirler” dedi.

“Kombi bakımınızı yetkili servislere yaptırın”

Her işte olduğu gibi kombi bakımında da işin ehli ve yetkililerden destek alınması gerektiği ifade eden Çetintaş, ”Her işte olduğu gibi kombi bakımında da yetkili servislerden destek alınması gerekiyor. Devletimiz bu konuda önemli adımlar attı. Kombi bakımlarını sadece ‘Gaz Yakıcı Cihaza Müdahale’ belgesi yetkili servislere yaptırılmalı. İşlerde daha sonra problem yaşanmaması için bu belgeye sahip yetkililer ile çalışılması gerekiyor. Önceden soba zehirlenmerinde olduğu gibi gaz’da patlaya bilen tehlikeli bir madde, onun için vatandaşlar kendileri müdahale etmemeleri gerekiyor. Kombi üreticileri periyodik bakımda 6 aylık aralıkları öneriyorlar ancak yıl da 1 kez de kombinizin bakımını yaptırmanız sağlık ve güvenli kış geçirmeniz için yeterli olacaktır” diye konuştu. (HCA-EFE)

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.