Konak Belediyesi, Avrupa Partner ödülünü aldı

Konak Belediyesinin Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Ödülü’nü, Fransa’nın Strazburg kentinde, online olarak gerçekleştirilen törene katılan Başkan Abdül Batur aldı.

Konak Belediyesi, Avrupa Partner ödülünü aldı
Yayınlama: 27.02.2021
A+
A-

Avrupa Konseyi’nin en prestijli ödülleri arasında sayılan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Ödülü’ne layık görülen Konak Belediyesine ödülü, online törenle verildi. Fransa’nın Strazburg kentinde ve pandemi nedeniyle online olarak gerçekleştirilen törene, belediye binasındaki toplantı odasından bağlanarak katılan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ödülü temsili olarak aldı.

“Mutluluk ve sevinçle karşılıyoruz”

Kongreye üye ülkelerin ve ödüle layık görülen kentlerin temsilcilerinin katıldığı törende bir konuşma yapan Batur, Konak’ı kültür, sanat, turizm ve sporda marka kent haline getirme ve bunu yaparken de katılımcı, halkla iç içe bir yerel yönetim modelini uygulama hedefiyle çalıştıklarını vurguladı. Batur, “Bu süreçte insan odaklı, toplumun her kesimine dokunan ve hem şehrimizde hem de ülkemizde fark yaratan, örnek gösterilen projeler ortaya koymuş olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz. Konak denizi, havası, sosyal tesisleri, kültürel yapısı, sportif zenginliğiyle Türkiye’nin Avrupa’ya açılan penceresidir. Ortaya koyduğumuz yerel yöneticilik anlayışının, Avrupa Konseyi bünyesinde değer görmesini ve örnek gösterilmesini mutluluk ve sevinçle karşılıyoruz. Halka dokunan, toplumun her kesimini kucaklayan sosyal belediyecilik anlayışımız, bundan sonra da sürecek” dedi.

Partner kuruluş unvanı aldı

Konak Belediyesi, 47 ülkenin üye olduğu Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından verilen ödülü, 2020 yılında özellikle vatandaşların yönetimine katılmasının sağlanmasına, demokrasinin vurgulanmasına, sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşlarıyla işbirliği kurulmasına yönelik çalışmaları nedeniyle aldı. Belediyenin çalışmaları, 2020 için belirlenen “Yerel Demokrasi: Güven İnşa Etmek” ana teması altında incelenerek, değerlendirildi. İklim Krizi Sempozyumu, Demokratik Katılım Çalıştayı, Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri gibi birçok çalışmada sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket eden Konak Belediyesi’ne ödülü gençlere, dezavantajlı gruplara yönelik olarak yaptığı çalışmalar da getirdi.

Konak Belediyesi, hizmetleri değerlendirilen 204 belediye arasında, çalışmaları başarılı bulunan 20 belediye arasına girerek, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Kuruluşu unvanını almaya hak kazanarak, ödüle layık görüldü.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.