Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez Bir Yandan Temizleniyor, Bir Yandan Kirletiliyor

‘Yüzülebilir’ olması için çalışmalar yapılan İzmir Körfezi; bir yandan temizlenirken diğer yandan kirletiliyor.

‘Yüzülebilir’ olması için çalışmalar

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), 2010 yılından bu yana DLH (Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü) ile çalışma yaptı. Bu çalışmalarla dereler tarafından taşınan atıkların Körfez’e dökülmesi önemli ölçüde önlendi. Ancak İZSU, çalıştırmadığı arıtmalar yüzünden denize kanalizasyon karışmasına neden oluyor.

Aşırı yağışlarda Körfez’e akan kirlilik daha da artıyor. Kentin tüm lağımları deniz suyuna karışıyor. Çünkü kanalizasyon ve yağmur suyu kanalları ayrı olmayan İzmir’de; her yağışta arıtmalar kapasitesinden fazla su geldiği için çalışmıyor. Bu yüzden de tüm atıklar deşarj kanallarından Körfez’e bırakılıyor.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Son olarak Üçkuyular İskelesi yakınında, sahilde yürüyenler yağmur olmamasına karşın denize kanalizasyon boşaltıldığını görünce tepki gösterdi. Kokudan nefes alamadıklarını, kaynağını bulmak için eğilip denize baktıklarında ise lağım aktığını gördüklerini söyledi. Deniz yüzeyinin kahverengiye boyandığını, maviliğin kaybolduğunu belirten vatandaşlar, tuvalet kağıtlarını yüzeyde görünce gözlerine inanamadı.

HALKA YALAN MI SÖYLENİYOR?

Aylardır Körfez’e lağım boşaltıldığını söyleyen Güzelyalı’da oturan bir vatandaş ise, İZSU’ya defalarca bu durumu bildirmelerine karşın sonuç alamadıklarını söyledi.Kirliliğe tepki gösteren bazı İzmirliler, “Bu nasıl iş anlayamadık. Bir yandan Körfezi temizlemek için bir sürü para harcayacaksın, diğer yandan kirleteceksin. Hangi akla hizmet. Hani kısa sürede yüzülebilir hale gelecekti. ‘Körfez her geçen yıl daha temiz oluyor’ diye açıklama yapanlar, halka yalan mı söylüyor” diye konuştular.