Kurban Bayramı’nda Turizmciler ‘9 Gün Tatil’ istemişti.. Bakan Albayrak’tan yanıt geldi!

Kurban Bayramı için geri sayım sürerken, turizm sezonunda rezervasyon sayısında yaşanan düşüş nedeniyle turizmciler hükümete, Ramazan bayramında olduğu gibi 9 günlük bir tatil yapılmasını çağrısı yapmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan konu ile ilgili açıklama geldi. 

Kurban Bayramı’nda Turizmciler ‘9 Gün Tatil’ istemişti.. Bakan Albayrak’tan yanıt geldi!

Kurban Bayramının yaz aylarına denk gelmesi ile tatil planlarını şekillendirmek isteyen vatandaşlar bayram tatilinin kaç gün olacağını merak ediyor. Hükümetten konuya ilişkin ilk açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak “Bayram tatilinin uzamasına olumlu bakmıyorum” dedi.

Ramazan Bayramı sürecinde 9 gün tatil olarak açıklanan tatil süresi, Kurban Bayramı için de 9 gün olarak açıklanması talebini ileten turizmcilere kötü haber Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan geldi.  Ülke genelinde ekonomik açıdan yaşanan bunca sıkıntının içerisinde bu denli uzun bir tatile sıcak bakılmadığını ifade eden Berat Albayrak, Kurban Bayramı ile ilgili 9 günlük tatil sinyali vermedi.

Kurban Bayramı yaklaşırken, Turizm sektörü bayram tatilinin uzatılmasını isterken sanayiciler 9 günlük tatilin fazla olduğunu belirtiyordu.

Kurban Bayramı en zaman?

Kurban Bayramı, 10 Ağustos arefe gününün ardından 4 gün boyunca sürecek ve 14 Ağustos Çarşamba günü sona erecek. 9 gün tatil ilan edilmemesi halinde perşembe ve cuma günü iş sahipleri iş başı yapacak.

Yayınlama: 30.07.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.