Kuşların Elçisine “Ege Üniversitesi Hizmet Ödülü” Verildi

Kuşların Elçisine “Ege Üniversitesi Hizmet Ödülü” Verildi
Yayınlama: 05.09.2018
A+
A-

Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıkı’ya, dünyanın çok önemli ve kırılgan ekosistemleri arasında kabul edilen ve ülkemizin en önemli doğal zenginlik ve güzelliklerinden biri olan İzmir Kuş Cenneti’nin biyolojik özellikleri, korunması, ekosistemlerin sürdürülebilirliği ve gelecek nesillere aktarılması konularında yaptığı bilimsel çalışmalardan dolayı “Ege Üniversitesi Hizmet Ödülü” verildi.

EÜ Hizmet Ödülü’ne layık görülen Prof. Dr. Mehmet Sıkı’ya belgesini Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Senato Toplantı Salonunda senatörlerin huzurunda verdi. Temel bilimlere yaptığı katkılardan ve çevreye gösterdiği hassasiyetten dolayı Prof. Dr. Sıkı’yı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Budak; “Hocamıza, İzmir Kuş Cenneti’nin korunması, geliştirilmesi ve kamuoyuna tanıtılması için yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ödüle layık görülen Prof. Dr. Mehmet Sıkı, yıllarca verdiği emeklerin ardından ödüle layık görülmekten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Prof. Dr. Sıkı “Öncelikle Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Necdet Budak başta olmak üzere Rektör Yardımcıları ve senato üyelerine “Hizmet Ödülü”ne layık görmeleri nedeniyle ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bütün bu çalışmaları Ege Üniversitesi’nin şahsıma yüklemiş olduğu sorumluluk duygusuna bağlı kalarak yaptım. İzmir Kuş Cenneti’nin sahip olduğu uluslararası antlaşmalar ile kanun ve yönetmeliklerden doğan haklarını korumaya bundan sonra da devam edeceğim” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Sıkı, akademik hayatına başladığı 1978 yılından günümüze kadar geçen 40 yıllık süreçte Ornitoloji (Kuş Bilimi) alanında çok sayıda yüksek lisans ve doktora tezi yönetti. Bu konuda uluslararası ve ulusal dergilerde çok sayıda makale yayınladı ve bildiri sundu. Bu yayınların 25’i Doktora Tez konusu olan Gediz Deltası ve bu delta içinde yer alan İzmir Kuşcenneti ile ilgili. Prof. Dr. Mehmet Sıkı, İzmir Kuş Cenneti’nin bilim dünyasına ve kamuoyuna duyurulmasının yanı sıra bu habitatın yasal statü kazanması, korunması ve geliştirilmesi için çok sayıda bilimsel proje üreterek bu projelerin hayata geçirilmesini sağladı.

İZMİR(Ege Ajans)

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.