Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KYK Yurt Sonuçları Açıklandı!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Gençlik ve Spor Bakanı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu. KYK Yurt sonuçları açıklandı.

2019-2020 Öğretim yılı için Kredi ve yurtlar Kurumu’na burs başvurusunda bulunan Üniversite öğrencilerine müjdeli haber geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yeni burs alacak olan adayları belirlediğini ve açıklandığını ifade etti.

Kredi Yurtlar Kurumu’na yapmış olduğunuz Yurt başvurusunu https://www.turkiye.gov.tr/kyk-yurt-basvuru-sorgu adresine tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Kadına şiddete böyle tepki gösterdiler!

KYK Yurt sonuçları açıklandı. Bakan Kasapoğlu TRT Haber’in canlı yayınında bilgi verdi.

Kasapoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Tüm öğrencilerimize ‘yuvanıza hoş geldiniz’ diyorum”

“Tüm öğrencilerimize ‘yuvanıza hoş geldiniz’ diyorum. Bakanlık olarak gençlerimize hizmet etmenin mutluluğu içerisindeyiz. Onlara yuvalarını aratmama gayreti içerisindeyiz. Ülkemizde 700 bine yakın yurtlarda ağırladığımız öğrencilerimiz var. Onlar için yurtlarımızın 2. bir üniversite olması için her türlü olanağı onlara sunmanın gayreti içerisindeyiz. Yurtlarımızdaki hizmet kalitesini her geçen gün yükseltiyoruz.

“Otel zincirleriyle rekabet edebilecek kalitede yurtlarımız var”

2002’de 180 bin yurt kapasitesi varken şu an 700 binlerden bahsediyoruz. Yurtların kalitesi ciddi manada arttı. Otel zincirleriyle rekabet edebilecek kalitede yurtlarımız var. İnşallah öğrencilerimizi güçlü bir şekilde geleceğe hazırlayacağız. Yeni eğitim yılının tüm gençlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

“Yedekteki öğrencilerimizin sabırlı olmalarını tavsiye ediyorum”

Yedekteki öğrencilerimizin sabırlı olmalarını tavsiye ediyorum. Kayıt yaptırmayan öğrencilerimiz oldukça da hızlı bir şekilde yedek öğrencilerimizin de kayıtlarına başlayacağız. Amacımız tek bir öğrencimizin dahi dışarıda kalmaması. Dönem içinde de yerleştirmelerimiz devam edecek.

“Yurt dışından gelen öğrenciler için de kontenjanımız var”

Yurt dışından gelen öğrenciler için de kontenjanımız var. Her geçen gün artan kapasitemiz var. O kapasite çerçevesinde yurtlarımızın yerleştirme onralarını arttırıyoruz.