LGS’de Tam Puan Alarak İzmir’in Gururu Oldu

LGS’de Tam Puan Alarak İzmir’in Gururu Oldu
Yayınlama: 29.06.2018
A+
A-

Bu yıl tam puan alan öğrenci sayısının hayli düşük olduğu Liseye Geçiş Sınavı’nda (LGS) bir şampiyon da İzmir’den çıktı. Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre Özel İzmir SEV Ortaokulu’nda eğitim gören 8. sınıf öğrencisi Can Gökmen tam puan alarak Türkiye Birincisi oldu. LGS’de tüm soruları doğru yanıtlamayı başararak şampiyonlar arasında yerini alan İzmir SEV öğrencisi Can Gökmen, İzmir’in gururu oldu.

 

Başarısında ‘düzenli çalışma’ ve okulunda aldığı akademik desteğin büyük katkısı olduğunu söyleyen Gökmen, şunları söyledi: “Her gün sistemli olarak çalıştım. Yaptığım hataları post-itlere not aldım ve tekrar etmem gereken konuları tespit ettim ve sınavlardan önce bu konuların üzerinden geçtim. Okulun akademik programı ve hızlandırma programı da eksiklerimi tamamlarken bana destek oldu. Gelecekte yurtdışında Tıp alanında eğitim alarak, doktor olmak istiyorum.”

Yıl boyunca sosyal etkinliklerden vazgeçmedi

İzmir SEV Öğrenci Birliği Başkanı ve basketbol takımında oyuncu olan Can Gökmen, yıl boyunca sosyal etkinliklere katılımını sürdürdü. Sene içerisinde okul takımında basketbol maçlarına katıldı ve Öğrenci Birliği Başkanı olarak farklı etkinliklere liderlik etti.

Özel İzmir SEV Ortaokulu Müdürü Sedef Özyiğit, “Öğrencimiz Can Gökmen’in, LGS sınavında kazandığı bu büyük başarı sebebiyle, İzmir SEV ailesi olarak çok mutlu ve gururluyuz. Bu yıl yapılan LGS sınavı bilişsel becerilerin ölçüldüğü bir sınavdı. Okulumuzun öğretim programı anasınıfından 8. Sınıfa kadar bilişsel becerilerin geliştirmek üzere kurgulanmıştır. Can, disiplinli ve sistemli bir öğrenci olarak, okulumuzun eğitim ve öğretiminden, başarılı bir şekilde yararlanarak, okulumuzdaki öğrenme yolculuğunu tamamlamıştır. Bu büyük başarısı için öğrencimizi, ailesini ve öğretim yolculuğunda ona rehberlik eden tüm İzmir SEV öğretmenlerini tebrik ediyorum” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.