Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MAKSİAD’dan meslek lisesi mezunlarına iş garantili eğitim

Makine Sanayici İş İnsanları Derneği meslek lisesi mezunları için eğitimlerine start veriyor. Verilen kursla eğitim alanların iş garantisi olacak.

Makine Sanayici İş İnsanları

Makine Sanayici İş İnsanları Derneği (MAKSİAD) istihdamın artırılmasına, Meslek liseli mezunların mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, işsizliğin azaltılmasına ve bu grupların işgücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen mesleki eğitim kurslarını hayata geçiriyor. Meslek lisesinden mezun olup mesleğini yerine getiremeyen gençlere meslek öğretmek, mesleği olan gençlerin aldıklarımı eğitimin pratiğini geliştirmek ve mesleği olup iş bulamayan gençlerin istihdam garantili kurslar aracılığıyla istihdam edilmesini sağlamak isteyen MAKSİAD yeni bir proje başlatıyor.

Göreve geldiği günden itibaren mesleki eğitimin önemine vurgu yapan MAKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı mesleki eğitim toplantıları gerçekleştirdikleri Belediye Başkanları ve Oda Başkanlarından talep ettikleri temsilciler ile Eğitim Komisyonu kurduklarını ve çalışmalara başladıklarını belirterek meslek liselerinin eski cazibesini kazandırmak istediklerini, tekrardan bu okulların tercih edilecek okullar arasına girmesini ve okulların atölye ihtiyaçlarını gidermek istediklerini iletti.

MAKSİAD sektörün en büyük sorunlarından biri olan kalifiyeli personel eksikliğine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak istiyor. Meslek lisesinden mezun olan birçok gencin mesleklerini icra etmediğini, önceki zamanlarda olduğu gibi artık çocukların meslek öğrenecekleri ustalara emanet edilmediğini ve bunun sonucu olarak sektörde personel sıkıntısının yaşadığını dile getiren MAKSİAD Başkanı Sarı, acil çözüm yollarını aradıklarını belirtti.

Ramazan Bayramından sonra kurslarının açılacağını belirten Başkan Sarı, “Meslek Lisesi mezunu 21-25 yaş aralığındaki gençlerimizin her birine altın bilezik takmak için elimizden geleni yapacağız. Tornacılık, kaynakçılık ve CNC makinelerinin eğitiminin olacağı bu kurslarımıza başvurmak isteyen gençlerimiz info@maksiad.org.tr adresine başvuru yapabilir. İş garantili bu eğitimlerimizin hem sektörümüze katkısına hem gençlerimizi hayata kazandırmaya olan inancımız tam. Meslek liselerinde eğitimi alıp mesleğe devam etmeyen gençlerimizi sektörde tutmamız gerekiyor.4 yıllık bir eğitim öğretim sonrası emeklerinin kaybolmasına göz yumamayız. Tüm farkı yaratan emektir” dedi.