MAKSİAD’dan Seferberlik Çağrısı Geldi

MAKSİAD’dan Seferberlik Çağrısı Geldi
Yayınlama: 06.03.2018
A+
A-

Makine Sanayici İşadamları Derneği (MAKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, mesleki eğitimin en acil çözüm gerektiren kutsal bir memleket meselesi olduğunu söyledi. Üniversite-Sanayi İşbirliği konusunda son dönemde yoğun mesai harcayan Sarı, mesleki eğitim konusunda yapılan çalışmaların yavaş ilerlemesinden ve bazı girişimlerin kağıt üzerinde kalmasından şikayet etti.

Sarı, “Bugün elimizi çabuk tutmazsak evimizdeki musluğu tamir ettirecek usta bulamayacağız” diyerek kamuoyunu uyardı. “Arabamızı, şofbenimizi tamir edecek nitelikli ustalar yetiştiremiyoruz” diyen Sarı, mesleki eğitim konusunda herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini kaydetti. Önceki günlerde Pamukkale Üniversitesi Mühendislik fakültesi öğrencilerini Zimek Makina’da ağırlayan Sarı, öğrencilere mesleklerinin kutsallığının bilincinde olmalarını öğütleyerek “ Bugün memleketin kalkınması sizin nitelikli birer mühendis ve sanayi mensubu olmanıza bağlı” dedi.

 ”Bu anjiyo olması gereken hastayı, kırıkçı çıkıkçıya emanet etmek gibi bir durum oluyor”

Mesleki ve teknik eğitimde liyakat esasına göre atamalar yapılması konusunda hassas olunması gerektiğinin altını çizen Sarı, “Öğreniyoruz ki Mesleki ve Teknik Bilimler Şubesine bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Hocamız müdür olarak atanmış. Elbette bu bir ihtiyaçtan kaynaklanmış olabilir. Bilemiyoruz. Fakat doğru olan bu tür teknik okullarımıza sektörü tanıyan, bu alanda eğitim görmüş hocalarımızın atanması öncelikli olmalı. Bu anjiyo olması gereken hastayı, kırıkçı çıkıkçıya emanet etmek gibi bir durum oluyor” dedi.

“Kalelerimizi güçlendirelim”

Sarı, Mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması konusunda herkesin hemfikir olduğunu ancak adım atmada oldukça yavaş davranıldığının altını çizdi. MAKSİAD olarak Orhan Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne CNC işleme makinası sağladıklarını hatırlatan Sarı, verilen sözlerin tutulması gerektiğini kaydetti. Denizli Ticaret Odası önderliğinde Anemon Otel’de Mesleki Eğitimle ilgili bütün paydaşlarla protokoller imzalandığını hatırlatan Sarı, “Geçen zamana rağmen bu protokollerin kağıt üzerinde kaldığını üzülerek görüyorum” dedi. Sarı, “Maalesef toplantı salonlarında söylenenler sahaya yansımıyor” diyerek herkesi verdiği sözlerin arkasında durmaya ve mesleki eğitim konusunda hızlı ve acil adımlar atmaya çağırdı. “Türkiye’nin kalkınması sanayimizin katma değer üretmesine bağlıdır. Bu da nitelikli teknik elemanla olur. Öyleyse herkes bu kutsal görevin gereklerini vakit kaybetmeden yerine getirmelidir. Bu kaçabileceğimiz, erteleyebileceğimiz bir görev değildir. Bu vatani bir görevdir” diyen Sarı, “Atatürk’ün Her Fabrika Bir Kaledir” sözünü hatırlattı. “Kalelerimizi güçlendirelim” çağrısında bulunan Sarı, bu konuyu gündemde tutmaya ve bu konuda mücadelede kararlı olduklarını belirtti.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.