Manisa Gençliğine Modern Spor Tesisi

Manisa Gençliğine Modern Spor Tesisi
Manisa’da spor tesisi noktasında önemli çalışmalar yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Tevfik Lav Spor Tesisinde yapımına başladığı inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Konuğu olduğu ETV ekranlarında projenin ayrıntıları hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, futbol sahası, tenis kortu, tribün binası, spor salonu ve yatakhane binaları ile modern tesisi Manisa’ya kazandıracaklarını belirtti.

Manisa’nın spor alanı ihtiyacının giderilmesi noktasında önemli çalışmalar yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesi, zaman içerisinde yıpranan Tevfik Lav Spor Tesisi’ni yıkarak yerine modern bir tesis kazandırıyor. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de konuğu olduğu ETV ekranlarında projenin detayları hakkında bilgi verdi. İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Başkan Ergün,” Yaklaşık 3 bin 675 metre karelik alanda bir adet futbol sahası, üç adet tenis kort, tribün binası, spor salonu ve yatakhane binalarının yer aldığı güzel bir tesis yapıyoruz. Kaba binası hemen hemen çıktı sayılır” dedi.

“Tesisi sıfırdan yeniliyoruz”

Projenin inşaat sürecinde bir sıkıntı yaşandığını ancak çalışmaların yolunda devam ettiğini belirten Başkan Ergün, tesisi sıfırdan yenilediklerini belirterek, “Orada bir sıkıntı çıktı. Futbol sahasını yapacağımız yerde Gürle’den Manisa’yı besleyen ana su borusu geçiyor. Mecburen o aradaki 100-150 metrelik güzergâhın yeni çelik borularla deplasesini yapmak zorunda kaldık. Yaklaşık bir, bir buçuk aydır o yolun kenarındaki alanda çalışma devam ediyor. Hemen oradaki ara hatları çelik borularla değiştirerek, hattın deplasesini de gerçekleştireceğiz. Tabii yıllar önce yapılmış bir şey. Sahanın altında kalacak kısmın sorunsuz işlemesi için deplase yapacağız. Burayı yapmaktaki amaçlarımızdan bir tanesi U13-U21 arası takımların maçlarını oynaması için. 3 tenis kortu olacak. Eskiler nizami değilmiş, 562 kişilik tribün, hakem odası, doping kontrolü, sağlık, toplantı, malzeme depoları gibi bütün ihtiyaçların giderileceği bir tesis. Amatörlerimiz ve sporcularımız kullanacak. Proje yaptığımız yerler, değerine değer katıyor. Yan tarafta kapalı spor salonu, konaklama, antrenman salonu. Burada her türlü antrenmanları sporcularımız yapacak. Yeni bir proje daha. Manisa’nın merkezi noktasında burasını da sıfırdan yeniliyoruz. Yanındaki mekânlara da katkısı olacağını düşünüyoruz” dedi.

Yayınlama: 17.03.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.