Manisa Valiliğinden bir emir daha

MANİSA VALİLİĞİ YAYIMLADIĞI EMİRLE, DÜĞÜN, NİŞAN, SPOR MÜSABAKASI VE BENZERİ ETKİNLİKLERDE ATEŞLİ SİLAHLARLA HAVAYA ATEŞ AÇILMASININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN BİR DİZİ TEDBİR ALDI. EMİRLERE UYMAYANLAR HAKKINDA ADLİ VEYA İDARİ İŞLEMLERİN HEMEN BAŞLATILACAĞI AÇIKLANDI.

Manisa Valiliğinden bir emir daha
Yayınlama: 02.11.2018
A+
A-

Manisa Valiliği yayımladığı emirle, düğün, nişan, spor müsabakası ve benzeri etkinliklerde ateşli silahlarla havaya ateş açılmasının önüne geçmek için bir dizi tedbir aldı. Emirlere uymayanlar hakkında adli veya idari işlemlerin hemen başlatılacağı açıklandı.

Manisa Valiliği tarafından 1 Kasım tarihi itibariyle yayımlanan Genel Emir’e uymayanlar hakkında kanunlar çerçevesinde 3 aydan bir yıla kadar hapis cezası ve idari para cezası uygulanacağı açıklandı.

Yayımlanarak yürürlüğe giren Genel Emir’de, “İl sınırları içerisinde yapılan düğün, nişan, spor müsabakası ve benzeri etkinliklerde ateşli silahlarla havaya ateş açılması durumunda; Organizasyon sahiplerine etkinlik için izin verilirken organizasyonda silah kullanılmaması, havaya ateş açılmaması hususlarına ilişkin taahhütname alınacaktır. Bu tip organizasyonlarda davetli olarak bile bulunan kolluk görevlileri ihbar, tutanak altına almak ve müdahale yükümlülüklerini yerine getirmedikleri takdirde haklarında soruşturma açılacaktır. Muhtarlar bölgelerinde bu durumun olduğunu öğrendiklerinde kolluk birimlerine ihbarda bulunma yükümlülüklerini yerine getireceklerdir. Organizasyon sahipleri tarafından açık alanlarda yapılacak kutlamalarda farkındalık oluşturmak amacıyla 50×70 santimetre ebadında havaya ateş açılmaması/silah kullanılmamasına yönelik hazırlanan afiş örnekleri temin edilerek tüm katılımcıların görebileceği şeklide organizasyon alanlarına asılacaktır. Kamu personelinin, katıldığı organizasyonlarda silahı ile havaya ateş açtığının tespit edildiği durumlarda ilgili kamu personeli hakkında derhal disiplin işlemlerine başlanılacak, bu kamu görevlileri hakkında idari para cezası uygulanıp uygulanmadığı hususuna soruşturma esnasında özellikle dikkat edilecektir. Aksine davranan kişiler hakkında durumlarına uyan adli veya idari işlemler derhal tesis edilecektir.” ifadeleri kullandı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.