Manisa’da tek kişilik üzüm eylemi

Manisalı genç Ziraat Mühendisi Mustafa Başgülşen’den Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’ye “Üzüm üreticisine sahip çık” eylemi… Başgülşen, kendi cebinden üreticiden kilosunu 16,5 TL ye satın aldığı kilolarca üzümü vatandaşlara ikram etti.

Manisa’da tek kişilik üzüm eylemi

Manisalı Ziraat Mühendisi Mustafa Başgülşen, tek kişilik bir eyleme imza attı. Başgülşen, kendi cebinden üreticinin ağına giderek üreticinin beklediği kilosu 16,5 TL ye satın aldığı kilolarca üzümü yoldan geçen Manisalılara dağıttı.

Başgülşen tek kişilik eyleminde Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’ye seslenerek “Üzüm üreticisine sahip çık” ifadelerine yer verdi. Sosyal medya ağını çok iyi kullanmasıyla da bilinen genç Ziraat Mühendisi Mustafa Başgülşen, tek kişilik eylemiyle ilgi bilgileri fanları ile paylaştı.

Başgülşen, Manisa merkezde bulunan Şehzadeler ilçesi Cumhuriyet caddesi eski doğumevi karşısındaki ışıklarda üzüm üretişine destek eyleminde şu sözlere yer vererek; “Üzümün para etmemesi çiftçinin değil, şehirde yaşayanların sorunudur. Çiftçi kazanamazsa, kentteki mağazalar kazanamaz. Çiftçi kazanamazsa, kente göç artar. Çiftçi kazanamazsa, kentteki işgücü artışından özel sektörde maaşlar düşer, kiralar artar. Çiftçi kazanamazsa, ithalat artar, ülke geneline zarar yazar. Çiftçi kazanamazsa, köyler boşalır, kültür yok olur, vatan toprağı çorak olur. Bugün açılan TBMM ilk konusu çiftçiye destek olmaktır. İlaç bayilerinin, bankaların ve tefecilerin borç bayrağındaki çiftçiler Tariş’in alımını bekleyemeden tüccara daha düşük fiyata üzümlerini satmaktadırlar.  Tüm maliyetlerin yüzde 100’ü aştığı tarımda kuru üzüm fiyatını geçen yılki 12.5 TL den 13 TL ye çıkarmak yıkımdır. Manisa’nın 1000 mahalle ve köyü vardır.Tarım para etmediği için köylerde genç kalmamıştır. Sembolik olarak tane ile uzum dağıtıyoruz. Çiftçiyi tekrar milletin efendisi yapmazsak yakında tane ile yemeye mecbur kalırız” Başgülşen, sözlerinin ardından üreticilerden açıklanan fiyatın üzerinden satın aldığı kuru üzümleri yoldan geçen otomobillerdeki Manisalılara ikram ederek şehirde yaşayanlara da “Üzümünüze ve üreticinize sahip çıkın” sözleriyle destek istedi.

Kaynak: Manisahaberleri.com

Yayınlama: 02.10.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.