Marmaris Belediyesinden Uluslararası Anlaşma

Marmaris Belediyesinden Uluslararası Anlaşma
Yayınlama: 17.01.2018
A+
A-

Marmaris Belediyesi, Tataristan’ın petrol sanayisinin çeyreğini barındıran Nijnekamsk şehri ile işbirliği anlaşmasına imza attı. Bundan böyle iki şehir arasında turizm, yatırım, sivil toplum örgütleri, eğitim, tarım gibi konularda işbirliği geliştirilecek.

Başkan Ali Acar’ın makamında gerçekleştirilen törende iki kenti bir çok alanda birbirine yakınlaştıracak anlaşmayı Belediye Başkanı Ali Acar ve Nijnekamsk Belediye Başkanı Aydar Metşin imza altına aldı

Geçtiğimiz Eylül ayında bölgeyi yakından tanımak ve resmi temaslarda bulunmak için Marmaris’e gelen Tataristanlı heyet, işbirliği anlaşması imzalamak için kısa sürede 2. kez Marmaris’e geldi. Nijnekamsk Belediye Başkanı Aydar Metşin, Başkan Yardımcısı Belyaev Radmir, Başkan Danışmanı Maxim Speransky, Belediyenin yetkili müdürlerinin yanı sıra Begişevo Uluslararası Havalimanı Genel Müdürü Sergey Romantsov ve Havalimanı Ticari İşler Müdürü Kozlov Felix de Tatarlı heyette yer aldı. Heyete Dalaman YDA Genel Müdürü Hamdi Güvenç, Tataristan’ın İstanbul Başkonsolosluğu temsilcisi Albert Yalışev ve Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner de eşlik etti.

16 Ocak Salı günü, Başkan Ali Acar’ın makamında gerçekleştirilen törende iki kenti bir çok alanda birbirine yakınlaştıracak anlaşmayı Belediye Başkanı Ali Acar ve Nijnekamsk Belediye Başkanı Aydar Metşin imza altına aldı. 5 yıl geçerliliğini koruyacak anlaşmayla taraflar karşılıklı anlayışı ve işbirliğini geliştirme, dostane ilişkiler kurma konusunda görüş birliğine vardıklarını kabul ederken, önümüzdeki dönemde karşılıklı ziyaretler de gerçekleştirilecek. Sanayi, tarım, turizm, eğitim ve diğer alanlarda halklar arasındaki etkileşimin arttırılması hedeflenecek.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.