Marmaris’te Sağanak Yağış Sele Neden Oldu

Dere taştı, iş yerlerini ve karayolunu su bastı

Marmaris’te Sağanak Yağış Sele Neden Oldu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Hisarönün’den Bozburun Yarımadası’na giden yol, derenin taşması sonucu trafiğe kapatıldı.  

Marmaris’te sağanak yağış Hisarönü Mahallesi’nde Değirmenyanı mevkiinde sele dönüştü. Derenin taşması sonucu 3 işyerini su basarken, Bozburun, Selimiye, Orhaniye ve Taşlıca mahallelerine giden yol trafiğe kapatıldı. Karayolları ekiplerinin yolu trafiğe açma çalışmaları sürerken gelen araçlar Bayır Mahallesi’nden geçen yola yönlendirildi. 

MARMARİS’TE SAĞANAK YAĞIŞ SELE NEDEN OLDU DERE TAŞTI, İŞ YERLERİNİ VE KARAYOLUNU SU BASTI

Hisarönü Mahallesi’nde Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Marmaris Belediyesine bağlı ekipler de çalışmalarını sürdürüyor. İş yerini subasan Adem Üsküdar isimli vatandaş, “Uzunöz’den gelen derenin önü ve diğerderelerin önü kapalı. Su buraya taşıyor. Bizim değil sadece, su komşularımızında önünü kapattı. Sandalı getirip burada yüzebilirsin” dedi.

Tente ve çeşitli ürünler satan işletmenin sahibi MehmetDemir ise, “4 milyon lira zararımız var. Binamızın arkasındaki derenin taşması sonucu burası bu hale geldi. Arkada 2 metre derinliğinde su var. Yapacak birşey yok” diye konuştu.

Yayınlama: 02.01.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.