Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Medical Point, ‘İşaret Dili’ eğitimi ile engelleri aştı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ (İEÜ) MEDİCAL POİNT HASTANESİ ÇALIŞANLARI 23-29 EYLÜL İŞİTME ENGELLİLERİ HAFTASI NEDENİYLE, EĞİTMEN VE ÇEVİRMEN MELEK USLULAR İLE ÖZLEM ÖZER’DEN İŞARET DİLİ EĞİTİMİ ALDI.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ (İEÜ)

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi çalışanları 23-29 Eylül İşitme Engellileri Haftası nedeniyle, eğitmen ve çevirmen Melek Uslular ile Özlem Özer’den işaret dili eğitimi aldı. Eğitimde, işitme engelli bireylerle iletişim kurmanın yolları da paylaşıldı.

İEÜ Medical Point Hastanesi, 23-29 Eylül İşitme Engellileri Haftası kapsamında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk İşaret Dili Eğitmen ve Çevirmenleri Melek Uslular ve Özlem Özer’in katılımıyla, toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla işaret dili eğitimi düzenlendi. Eğitime, hastanenin çalışanları ve yöneticileri katıldı. Çalışanlar, 2 saatlik eğitim boyunca işaret dili alfabesini öğrendi. Etkinliğin sonunda, tüm çalışanlar işaret dili alfabesi ile isimlerini yazdı.

Küçük bir adım büyük değişim

Eğitimde, işitme engelli bireylerle daha iyi ve etkin iletişim kurmanın yolları da aktarıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk İşaret Dili Eğitmen ve Çevirmen Melek Uslular, “İşaret dili, işitme engelliler ve sağırlarla iletişim kurmanın en temel yollarından biridir. Ancak, bu dil yalnızca işitme engellilere değil, toplumun tamamına hitap eden bir iletişim aracıdır. İşaret dilinin yaygınlaşması, işitme engellilerin topluma daha aktif katılımını sağlar. Toplumsal farkındalık, işaret dilini öğrenmek ve kullanmakla başlar. Hepimiz, küçük adımlarla büyük değişimlerin önünü açabiliriz.” dedi.

Eşit bir toplum

İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk İşaret Dili Eğitmen ve Çevirmen Özlem Özer de, “İşitme engelliler ve sağırlarla etkili iletişim kurmak, işaret dilini öğrenmekle mümkündür. Bu sadece bir beceri edinmek değil, aynı zamanda erişilebilir ve eşitlikçi bir toplum oluşturmanın bir parçasıdır. Herkesin işaret dili öğrenmesi, iletişim hakkını güvence altına alır ve toplumsal bütünlüğü sağlar. İşaret dili, herkesin eşit ve bağımsız bir iletişim kurması için gerekli bir araçtır. Bizler, bu dilin yaygınlaşmasıyla, engellilerin tam katılımını destekleyen bir toplum için mücadele etmeliyiz.” diye konuştu