Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEHMET KUZU SELÇUK İÇİN RESMEN YOLA ÇIKTI…

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasi partilerde hareketlilik devam ederken  Belediye Başkan olmak isteyen aday adayları başvurularını yapmaya devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nden Selçuk Belediye Başkan Aday adayı Mehmet Kuzu resmi başvurusunu yaptı ve çalışmalarına başladı.

Selçuk Belediyesi Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu yapan 32 yaşındaki genç başkan aday adayı Mehmet Kuzu EGEYÖN HABER’İ ziyaret etti, Haber Koordinatörü Gürkan Genç’in sorularını cevapladı.

BİRİKİMLERİMİ SELÇUK İÇİN DEĞERLENDİRMEK İSTİYORUM…

Eğitim hayatının Selçuk dışında geçmesine rağmen Selanikli göçmen bir ailenin evladı olarak hayatının önemli anlarının burada geçtiğini, elde ettiği birikim ve deneyimlerini doyduğu kent Selçuk için değerlendirmek amacıyla bu yola çıktığını ifade eden Mehmet Kuzu, ” Selçuk’ta son üç yıldır yerel yönetimlerin hizmetleri ile ilgili bir takım sivil toplum çalışmaları içerisinde bulundum. Şirince Üretim Derneği’nin kurucu başkanlığını üstlendim ve üç yıldır dernek faaliyetlerinde yer alıyorum. Derneğimizin amacı köylerin tüzel kişiliklerini kaybetmesinin ardından oluşan sorunları katılımcı bir anlayışla çözmeyi amaçlıyor.” dedi.

SELÇUK’UN ÖZÜNE UYGUN KURUMSAL YAPI…

İki yıla yakın İsviçre’nin Lozan Kentinde bulunduğunu, burada belediyecilik ve yerel yönetimlerin ortaya koyduğu çalışmalar ile ilgili akademik anlamda kendisini geliştirme fırsatı bulduğunu söyleyen Kuzu, ” Orada yaşadığım dönemde bu sistemlerin nasıl kurulduğunu da gördüm. Ve Türkiye’de belediyelerin önündeki en önemli sorunun kurumsallaşma olduğunu düşünüyorum. Biz her seçim döneminde belediyeleri baştan yaratıyoruz. Selçuk Belediyesi’ni baştan yaratmak değil ama Selçuk’ta özüne uygun, geleneklerine uygun bir kurumsal yapının oluşması için çaba harcamak istiyorum. Çünkü ben istatikçiyim, sistem kurabilecek potansiyele sahibim.” açıklamasında bulundu.

KOOPERATİF BELEDİYECİLİK…

Benim belediyecilik anlayışım “kooperatif belediyecilik” diyen başkan aday adayı Mehmet Kuzu, son olarak şunları söyledi : ” 36 bin nüfuslu kentimizi farklı kooperatif modelleriyle başarılı bir şekilde yönetebileceğimizi düşünüyorum. Çünkü kooperatifler ekonomik bir örgütlenme modeli. İçerisinde hem demokrasi hem üretim hemde gelir var. Küçük kentlerin kalkınması için bu modleeri ortaya çıkarması gerekiyor.