Mehmet Uz: “Biz Çalışacağız ki Ülkemiz Kalkınsın”

Mehmet Uz: “Biz Çalışacağız ki Ülkemiz Kalkınsın”
Yayınlama: 27.03.2018
A+
A-

 

Denizli’nin önde gelen Genç İş Adamlarından Mehmet Uz, çok yönlü kişiliği ve iş hayatının dışında yaptığı önemli faaliyetlerle adını sürekli duyuruyor.  Fıratpen’in üretici bayiliği ve gerçekleştirdiği inşaat projeleri ile iş dünyasında önemli bir yere sahip olan Uz, siyaset yaşantısı, Denizlispor sevdası ve yörük kültürü olan deve güreşlerinin Denizli’de yaşatılması için gerçekleştirdiği çalışmalarla çok yönlü kişiliğini ortaya koyuyor.

İş Adamı Mehmet Uz:

“BİR OLACAĞIZ, BİRLİK OLACAĞIZ VE ÜLKEMİZİ KALKINDIRACAĞIZ”

Çok yönlü çalışmaları ile pek çok alanda adından söz ettiren İş Adamı Mehmet Uz, “Çalışma arzumuz sadece ticari bir iş yapıp para kazanmak değil, ülkemizin üretimine ve ihracatına katkı koyarak ülkemizi kalkındırmak içindir” dedi.

Sıra Profil San.Tic.Ltd.Şti  ismi ile 20 yıldır Fıratpen’in Gedizpen markasının Ege bölge distiribütörlüğünü yapan Mehmet Uz, “artık distiribütörlükten üretici firma olma yolundayız. 2018 yılı başı itibari Fıratpen’in üretici bayisi olduk. Ülkemiz için üretim ve istihdam yaratmaya hızla devam edeceğiz. Ayrıca üretimizin yanında Winhouse markası ile de ihracat çalışmalarımızı da hızla gerçekleştiriyoruz. Ayrıca firmamızın aktifine kayıtlı arsalarımız üzerinde inşaat projelerimiz devam etmekte, farklı bir iş kolu olarak da Denizli’de faaliyetlerimize devam etmekteyiz” dedi.

“ÜRETİM YAPILIYORSA KALKINMA SAĞLANIR”

Türkiye olarak zor zamanlardan kurtulmanın üreterek mümkün olduğunu dile getiren Mehmet Uz, “Ülkemizin yaşadığı sorunları aşması, Türk ekonomisinin uluslararası arenada rekabet gücüne kavuşması, Türkiye’nin hızlı kalkınma sürecine geçebilmesi üretim ve istihdam politikasına bağlıdır. Ülkemizde ardı ardına yaşanan ekonomik durgunluk ve krizler,  sektörlerin üretim ve istihdam sağlama gücünü olumsuz etkilemektedir. Bu bağlamda güçlü ülke olmak için, sağlıklı ekonomik  büyüme için reel üretim ve istihdam çok önemlidir.

Bu nedenle, yatırım çabamız Çardak OSB’de aldığımız bir arsa üzerine kuracağımız ve burada 300 kişiye istihdam sağlayacağımız bir fabrika projesi üzerinde yoğunlaşmaktayız. Bunu belki yatırım için zor zamanlarda kuruyoruz ama ‘’başlamak bitirmenin yarısıdır’’ diyerek yola devam ediyoruz. Biz üretmediğimiz sürece, biz bir şey yapmadığımız sürece ülkemizi zor zamanlarından kurtarma şansımız yok. Bir olacağız, birlik olacağız ve ülkemizi kalkındıracağız. Ülkece üretim faaliyetlerini hızlandırıp ihracatımızı yükseltip ithalatımızı azalttığımız zaman başarılı olacağız.

Şahsım adına şunu söylemek istiyorum. Bizler dirayetli durmadığımız sürece bu ülke yok olur. Bizler dirayetli durduğumuz sürece ise ülkemiz kalkınır ve yükselir” dedi.

Siyaset Adamı Mehmet Uz

“SİYASETEN ÜZERİME DÜŞENİ 2019’DA DA YAPACAĞIM”

1 Kasım 2015 seçimlerinde 26. Dönem 3. Sıradan MHP Milletvekili adayı olan Mehmet Uz, “2019 seçimleri için de ben yine aday olacağım. Görev verildiği takdirde sıralamanın hiçbir önemi yok elimden gelen her şeyi yine yapacağım” dedi.

Ülkesine ve memleketine siyaseten de hizmet etmek istediğini belirten Mehmet Uz, “Öncelikle Genel Merkezimiz bize bir görev verirse ben bu görevi alırım. Bu belediye başkanlığı adaylığı olsa da, milletvekili adaylığı olsa da farketmez. Üzerime düşen her şeyi yapmaya hazırım.

1 Kasım Seçimlerinde MHP’den 3. Sıra milletvekili adaylığı görevi verildi. Herkes dedi  ki “Seçilemeyeceksin”. Seçilmeyeyim önemi yok bunun. Ben 3. Sıradaki yerimi almışım ve partimi en iyi şekilde temsil etmem gerekiyor.  Ben hiçbir şey gözetmeksizin partimi en iyi şekilde nasıl temsil edebilirim, bunun derdindeydim. 30’a yakın aracım vardı. Her ilçeye araç gönderdim. Ayak basmadığım yer de kalmadı. Benim birinci amacım “partime bir fazla oy getirebilir miyim”,  ikinci amacım da MHP’ye yakışan temsilde benim üzerime düşen görevi yerine getirmekti. Burada ben üçüncü sıradayım seçilmem diye düşünemem. 7. Sırada olsam da aynı şeyi yapardım” dedi.

“AMACIMIZ PARTİMİZİ EN İYİ YERE GETİRMEK”

Seçilemeyeceği için çalışmalardan geri durması gerektiğini söyleyenlere “amacımız sadece seçilmek değil, amacımız Partimizi en iyi yere getirmek” diyen Mehmet Uz, “Son seçimlerde bir değil iki vekilimiz olsun isterdim. “Sen çıkmayacaksın uğraşma” diyorlar bana. Ben çıkmayayım ama MHP’nin Denizli’den 2 tane vekili olsun.

Kendi duruşumdan ödün vermeyeceğim. İlkelerim ve duruşum nettir. Ben bu çalışmalarımızın karşılığını da aldığıma inanıyorum. Halktan olumlu tepkilerini alıyorum. Çalışmalarımıza onay veren çok. Rahatsız olan da çok ama devam edeceğiz.

2019 seçimlerinde ben yine aday olacağım. Görev verildiği takdirde sıralamanın hiçbir önemi yok elimden gelen her şeyi yine yapacağım” dedi.

Denizlispor Sevdalısı Mehmet Uz:

“ŞU ANDAKİ YÖNETİM DENİZLİSPOR’UN GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ YÖNETİMİ”

Kentte yaptığı ticari ve siyasi çalışmalarının yanında Mehmet Uz’un yoğun emek verdiği bir başka alan da en büyük sevdası olan Denizlispor.

Denizlispor için hiçbir zaman elini taşın altına koymaktan çekinmeyen Mehmet Uz, Denizlispor’un önümüzdeki sezon hak ettiği yere ulaşacağını söyledi. Denizlispor için çalışmaktan vazgeçmeyeceklerini dile getiren Uz, “Sezon başında geçmiş yönetimlerden kalma sorunlarla boğuştuk. Transfer yasakları elimizi ayağımızı bağladı. Geçen sene ile aynı kadrodaydık ama rakiplerimiz takviyelerle güçlendikleri için ilk yarı istediğimiz gibi gitmedi. Ama bunları aştık. Artık yasağımız yok. Şuna inanıyorum ki şu andaki yönetim Denizlispor’un gelmiş geçmiş en iyi yönetimi. Biz yönetim içinden yönetim çıkarttık. Bu yönetim maddi manevi her türlü konuyu üstlendi.

Bizim şu anki yönetimimiz bir şirket nasıl yönetilirse o şekilde yönetiyoruz. Hocayı gönderdik parasını ödeyerek. Eski yönetimler gibi güle güle deseydik o hocanın bedeli bize 1buçuk milyon olacaktı. Biz hesaplamaları yapıyoruz. En uygun nasıl yaparız diye. Elimizden gelen en iyisini yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz.

Hakem Hataları…

Kimse endişelenmesin. Sezon sonunda ligde olacağız. Zaten 2 maç aldığımızda sorun halloluyor. Ama hakem hatalarından şikâyetçiyiz. Karşı tarafı hakemle yenmek istemiyoruz ve hakem hatalarından dolayı yenilmek de istemiyoruz. Hakem hataları yüzünden 9 puan verdik” dedi.

Taraftara çok iş düştüğünü dile getiren Uz, Passolig uygulamasının hala anlaşılamadığına değinerek “Maça gelmek isteyip Passolig yok diye vazgeçenler var. Bunu almak o kadar kolay ki; 16 lirayı veriyorsunuz kimliğinizle 1 dakika sürmüyor. Bu sebeple herkes bunu rahatlıkla alabilir. Ayrıca  geçtiğimiz haftalarda Çal Belediye Başkanı’mız Fethi Akcan, Sarayköy Belediye Başkanı’mız Ahmet Necati Özbaş araç kaldırdı Denizlispor için. Biz bu desteği bütün belediye başkanlarımızdan bekliyoruz” dedi.

Yörük Kültürünün Yaşatıcısı Mehmet Uz:

“DEVE GÜREŞLERİNİ BÜYÜK BİR TURİZM ETKİNLİĞİNE DÖNÜŞTÜREBİLİRİZ”

Deve güreşlerinin yörük ve Türk kültüründe yeri çok önemli. Mehmet Uz da bu kültürün Denizli’de yaşatılması için önemli çalışmalara imza atıyor.  Deve güreşlerine olan merakının çocukluk zamanlarından gelen bir merak olduğunu dile getiren Uz, “Bu kültür yaşatılarak ve geliştirilerek İspanya’daki boğa güreşleri gibi çok büyük bir turizm faaliyetine dönüştürülebilir” dedi.

Denizli’de gerçekleştirilen Deve güreşlerinde etkin olarak rol alan ve kültürün Denizli’de de yaşatılması için çalışan Uz, “Bu bizim kültürümüzde var ve yaşatılması gerekiyor. Kültürü yaşatmanın yanında şehrimizin tanıtım faaliyetleri açısından da çok önemli bir alan.  Geçen gün çok güzel bir şey oldu. Çal Deve güreşleri için Çanakkele’den gelen  bir arkadaşımız 8 asırdır Çal’da gerçekleşen Koyun Atlatma Şenliklerini ilk defa duydu. Binlerce insan Çal’a geldi ve Çal’ın güzelliklerini yaşadılar, öğrendiler. Bu bağlamda bu güreşler bizim sadece deve güreşi olduğu için değil bir tanıtım atağı olduğu için önemli” dedi.

“Neden İspanya Gibi Olmayalım?”

Bu etkinliklerin turizm faaliyetleri ile harmanlanıp büyük organizasyonlara dönüşmesi gerektiğini dile getiren Mehmet Uz, “Deve güreşlerinde develer birbirine zarar vermez. Halbuki boğa güreşleri ile ünlü İspanya’da vahşet yaşanıyor ve dünyanın her yerinden oraya insanlar gidiyor. Matador ölüyor, boğa ölüyor. Şiddet var, kan var. İspanya bunu alıyor büyük bir turizm faaliyeti olarak sunuyor. Oysaki deve güreşlerinde hayvanlar hiç zarar görmüyor. Bizler neden kendi kültürümüzden gelen bu güreşlerinizi İspanya gibi büyük bir turizm organizasyonuna dönüştüremeyelim?

“Deve Güreşleri Büyük Bir Kış Turizmine Dönüşebilir”

Ben diyorum ki burada buna belediyelerin sahip çıkması gerekiyor. Mesela dünyaca ünlü Pamukkale’miz var. Bu bölgede kış turizminin de geliştirilmesi adına büyük bir festival gerçekleştirilebilir. Bir alan belirlenip, cirit, at yarışları, koyun ve köpek güzellik yarışmaları, deve güreşleri gibi pek çok etkinliğin bir araya geldiği büyük bir festival yapılabilir. Turizm Bakanlığı’nın da buna el atması gerek. Deve güreşlerini on binlerce insan takip ediyor. Böyle büyük bir organizasyonla Pamukkale’de gerçekleştirilse, gelen insanlara Denizli’mizin tüm güzelliklerini tanıtsak çok güzel olur. Bu bağlamda belediyelerimizin hem bu kültürümüze sahip çıkması hem de bunu geliştirerek büyük bir kış turizmi aktivitesi haline getirmesi gerek” dedi.

Yörük kültürüne herkesin sahip çıkması gerektiğini dile getiren Uz, “Ben bu kültürün Denizli’de yaşatılması için sadece vesile oldum. Ama bu bizim değerimiz ve herkesin buna sahip çıkması gerekiyor” dedi.

 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.