Memurlar 2020’nin ilk bordrosunu yakarak protesto etti

Türkiye Kamu-Sen Denizli şubesi ve üyeleri ile birlikte kent merkezinde memur ve emekli zamlarının az olmasından dolayı, 2020’nin ilk bordrosunu yakarak protesto etti.

Memurlar 2020’nin ilk bordrosunu yakarak protesto etti
Yayınlama: 15.01.2020
A+
A-

Türkiye Kamu – Sen Denizli İl Temsilcisi Rayif Kurşunluoğlu, sendika üyeleri ve memurlar ile birlikte Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı önünde, geçtiğimiz yıl gıda, mutfak tüpü, doğalgaz ve elektrik yüzde 10’nun üzerinde zamlanırken memur maaşlarına yapılan yüzde 4’lük zam yapılmasından dolayı 2020 yılının Ocak ayı bordrolarını yakarak protesto ettiler.

“2 yıl sürecek olan çileli geçim mücadelesi başladı”

Türkiye Kamu – Sen Denizli İl Temsilcisi Rayif Kurşunluoğlu yaptığı basın açıklamasında, 3 m,lyon kamu görevlisi ve 2 milyon emeklinin 2 yıl sürecek olan çileli geçim mücadelesinin başladığını belirten Kurşunluoğlu, “Kamu görevlileri bugün, ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinde beri ifade ettiğimiz acı gerçekle yüz yüze kalmıştır. Buna göre memurlar ortalama 160 TL, emekliler ise 100 TL zamla 6 ay boyunca idare etmek zorunda kalacaklardır. TÜİK’in resmi rakamlarına göre geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama yüzde 10,9, mutfak tüpüne yüzde 17,6, doğalgaza yüzde 22, elektrik yüzde 18,3 zamlanmışken maaşlara yüzde 4 zam yapmak, adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir” dedi.

“Memurlarımız maaşlarını aldılar ve açı gerçekle yüzleştiler”

Konuşmalarının devamında ise, iktidar 2019’daki ilk enflasyon hedefine göre maaşlara toplam yüzde 9,2 zam yapıldığını belirten Kurşunluoğlu, “2019 yılında gerçekleşen resmi enflasyon ise yüzde 11,84 olmuştur. Buna göre memur maaşları enflasyonun gerisinden gelmektedir. Bu oran TÜİK’in enflasyon sepetindeki, çoğunu halkın tüketmediği 418 madde 895 çeşit ürünün ortalama artışını göstermektedir. Milletimizin tüketmek zorunda olduğu gıda, temizlik, sağlık, ulaşım, haberleşme, ısınma, kira gibi ürünlerdeki fiyat artışları ise 2019’da gerçekleştiği ilan edilen resmi enflasyonun kat be kat altındadır. Bugün memurlarımız maaşlarını aldılar ve açı gerçekle yüzleştiler. Biz Türkiye Kamu – Sen olarak sürekli gerçekleri dile getiriyor, maaş zamlarının yetersiz olduğunu, verilen sözlerin tutulmadığını ifade ediyor, acil çözüm bekleyen sorunlar için bir memur paketi hazırlanmasını istiyoruz. Memur maaşına yapılan yüzde 4 zam ortalama maaşlara 160,6 lira zam demek. Bir yılda ailenin zorunlu harcamaları ortalama 730 lira, oransal olarak yüzde 12,3 artmışken, yüzde 4 zamma yani 160 liraya tek kelime edemeyenler memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar? Kamu çalışanları ve emekliler bu 2 yılı da bin bir güçlük içinde, biraz daha borç batağına saplanarak, kredi kartına yüklenerek, yediğinden, içtiğinden keserek, çocuğumuzun harçlığından kısarak, soğukta üşüyerek geçirmesinler” dedi.

Basın açıklamasının ardından memurlar ve sendika üyeleri 2020 yılının ilk maaş bordrolarını yakarak protesto etti.



Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.