Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Menderes’te hobi bahçeleri tarımı tehdit ediyor!

İzmir’in Menderes ilçesinde tarım arazisi olarak kullanılması gereken yerler yapılan hobi bahçeleri nedeniyle bölünmeye başladı. Tarlaların amacı dışında kullanılması verimin düşmesine neden olurken, bölgedeki çiftçiler de bu durumdan rahatsız. Konu ile ilgili konuşan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, ‘Yüzme havuzlu, basketbol sahalı hobi bahçeleri var. Bu iş tamamen amacının dışına çıktı’ dedi.

İzmir'in Menderes ilçesinde tarım

İzmir’in Menderes ilçesi, verimli arazileri ile biliniyor. Ancak son yıllarda Menderes’te artan hobi bahçeleri furyası ilçede tarımı etkileyecek boyutlara geldi. Tarım arazisi olarak kullanılması gereken yerlere, hobi bahçesi adı altında yazlıklar yapıldı. Tarımsal üretimi ciddi boyutlarda etkileyen bu yapılaşma, Menderes’te üretimi tehdit ediyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, ‘İlçemizde yaklaşık 70 tane hobi bahçesi var. Bunların içerisinde 4 bine yakın bina var. Bunların şu anda tamamı kaçak. 2019 Ekim ayı itibari ile biz bu kaçak yapılara ceza kesmeye başladık. Ve buna halen devam ediyoruz. Tespit edilenleri de yıkıma sevk ediyoruz’ dedi.

Yasa tasarısının yürürlüğe girmesi bekleniyor

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri ile bölünmemesi için yasa teklifinin onaylanması beklenirken, Menderes’in verimli ovalarındaki hobi bahçeleri gün geçtikçe daha da sorun haline geliyor. Bölgede çiftçilik yapan vatandaşlar, hem arazilerinin bölünmesinden hem de yapılan yapılar nedeniyle toprağın verimsizleşmesinden şikayet ediyor. Hobi bahçeleri ile ilgili yasa teklifinin kısa süre içerisinde yürürlüğe girmesi isteniyor.