Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Menderes’e yapılması planlanan ‘Çöp İşleme Tesisi’ne Memlekete Hareketi’nden sert tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’e yapmayı planladığı Çöp işleme tesisi ile ilgili Memleket Hareketi Menderes Memleket Hareketi kurucu ilçe başkanı Abdurrahman Ergenay açıklama yayınlandı. Açıklamada Ergenay, ‘Suyunu verdik, çöpünü mü hediye ediyorlar’ diye sordu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes'e

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’e yapmayı planladığı Çöp işleme tesisi ile ilgili Memleket Hareketi Menderes Memleket Hareketi kurucu ilçe başkanı Abdurrahman Ergenay açıklama yayınlandı. Yapılan açıklamada, ‘İlçemiz Tarım ve Turizm açısından önemli bir potansiyel, su kaynakları bakımından da İzmir için hayati öneme sahiptir. Geçmişte ilçemize yapılan ve bir çok köyün taşınmasına sebep olan Tahtalı Barajı ile İzmir’in su ihtiyacının büyük bölümü karşılanırken, aynı zamanda bunun bedelini Menderes halkı ödemiş ve havzada uygulanan kısıtlamalar nedeni ile ödemeye devam etmektedir. Ancak Menderes halkı yaşadığı ve yaşamakta olduğu bu mağduriyetin karşılığını hiç bir zaman alamamıştır.’ ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklama şu şekilde:

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize “Çöp İşleme Tesisi” yapılmak isteniyor. İlçemiz Tarım ve Turizm açısından önemli bir potansiyel ,su kaynakları bakımından da İzmir için hayati öneme sahiptir. Geçmişte ilçemize yapılan ve bir çok köyün taşınmasına sebep olan Tahtalı Barajı ile İzmir’in su ihtiyacının büyük bölümü karşılanırken, aynı zamanda bunun bedelini Menderes halkı ödemiş ve havzada uygulanan kısıtlamalar nedeni ile ödemeye devam etmektedir. Ancak Menderes halkı yaşadığı ve yaşamakta olduğu bu mağduriyetin karşılığını hiç bir zaman alamamıştır.

Şimdi, yine bu bölgeye bu kez, oldu bitti mantığı ile “Çöp İşleme Tesisi ” kurulmak isteniyor. Menderes halkına bu konuda hiç bir detay anlatılmıyor, yetkili makamdan olan kişiler üç maymunu oynamaya devam ediyor. İzmir Çiğli sınırları içinde yaşayan halkımızın bölgedeki çöp tesisinden hala yaşamakta olduğu rahatsızlıkları da çok iyi biliyoruz. Biz Menderes ilçesinin “Çöp” adı ile anılmasını ve ilçemize vereceği zararlar yüzünden bu tesisi istemiyoruz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bunu açık bir biçimde ifade ediyoruz.
Muhtarlarımıza bu tesisi inşa edebilmek için baskı yapıldığı haberlerini duyuyoruz. Mendereslinin istemediği bir şeyi yapmak için baskı uygulamak niyedir? Her defasında doğa ve çevre vurgusu yapan Sayın Büyük Şehir Belediye Başkanının bu ısrarı niyedir? Menderes Belediye Başkanı Sayın Mustafa Kayalar, ilçedeki vatandaşların bu tesisi istemediğini bildiği halde, İzmir Büyük Şehir Belediyesi’nden hizmet alamam ya da bir daha aday olamam korkusu ile tepkisiz kalıyor. Sayın Başkan, mesele siyasi rant mıdır yoksa Mendereslilerin ve çocuklarının yaşayacağı güzel Menderes’ imizin geleceği midir? Başkan Kayalar’ dan siyasi rantı değil, Menderes’in geleceğini seçme çağrısını burada yineliyoruz ve dik duruş sergilemeye davet ediyoruz.

İktidar partisinin bölgeye yer tesisi ve ÇED Raporu konusunda kolaylık sağladığı bilgilerini alıyoruz. Ak Parti Menderes ilçe başkanı köylerde ‘ bu tesisi biz de istemiyoruz’ gibi konuşmalar yapıyor ancak, köylülerin tesise karşı çıkması için yapmak istediği basın açıklamasına genelge var diyerek engel olunuyor. Köylülerin yanında tesise karşı olduğu imajını veren Ak Parti Menderes ilçe başkanının , aslında bu tesis için kendi partisinin can attığı ve siyasi rant için bu şekilde tavır takındığı ortadadır. Kendisi tesise karşı yapılacak açıklama için davet edilmiş olmasına rağmen basın açıklamasına katılmak istememesi, hatta ulusal basının bu konuya ilgisi olduğunu bildiği halde bu açıklamanın yapılmasını engellemeye çalışması da bundandır. Sayın Başkan, bu konu Menderes ilçesinin geleceğine ipotek konulmasıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar partisi ile bir olup Menderes’ imize bu tesisi yapmaktaki ısrarını biliyoruz. CHP İzmir milletvekili Sayın Murat Bakan, yine bu tesis ile ilgili “ Büyük Şehir Belediyesi’nin Menderes’te yapmayı planladığı projeye ve bitirdiği ihaleye ilçe belediyesi başkanı niye karşı olsun? Bu iktidar partisiyle aynı safta demek olur. Ben Mustafa Kayalar’ ın iktidar partisiyle yan yana olduğunu sanmıyorum.” şeklinde bir açıklama yapmıştır. Sayın vekilin bu ifadeleri haddini aşmış, bu tesisi istemeyen Mendereslileri de rahatsız etmiştir. nin bu sözleri nedeniyle, Menderes halkından özür dilemesi gerekmektedir.

Biz MEMLEKET HAREKETİ fertleri olarak liderimiz MUHARREM İNCE’ ninde dediği gibi “Bu ülkeyi, bu iktidardan ve beceriksiz muhalefetten kurtaracağız” ve yüksek sesle bir kez daha seslendirmek istiyoruz ki biz MENDERES’ de, toprağımız da “ÇÖPLÜK” İS TE Mİ YO RUZ!!!!!