Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Menemen Belediye Meclisi yeni başkanı seçecek.. Tarihler belli oldu!

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından Menemen Belediye Meclisi yeni başkanı meclis içerisinde seçmek için 1 Aralık 2020 Salı günü toplanacak. İşte seçim öncesi kulislerden son bilgiler..

Menemen Belediye Başkanı Serdar

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy hakkında İçişleri bakanlığı, ‘Menemen Sulh Ceza Hakimliği’nin 2020/392 sorgu sayılı kararıyla tutuklandığı hatırlatılarak, “Anayasa’nın 127’nci maddesinin 4’ünc fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddesi gereğince İzmir ili Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy geçici tedbir kararı olarak Bakanlığımızca görevden uzaklaştırılmıştır.’ açıklaması yapıldı. Bakanlığın aldığı karar sonrasında Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz tarafından meclis üyelerine karar tebliğ edildi.
Bu duruma göre 1 Aralık Salı günü saat 14.00 ‘da Menemen Belediyesi meclis üyeleri toplanarak seçim yapacak. Yapılacak seçim sonucuna göre boşalan koltuğa meclis üyelerinin karar kıldığı isim oturmuş olacak.

Seçim nasıl yapılacak?

Sayıştay raporu kararı ilgili bölüm : “Başkanın görevden uzaklaştırılması, tutuklanması veya seçim dönemini aşmayacak biçimde kamu hizmetinden yasaklama cezası alması durumunda bir başkan vekili, seçer. Belediye başkanı veya başkan vekili belediye meclis üyeleri arasından ve gizli oyla seçilir. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranır. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılır.

Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı veya başkan vekili seçilmiş olur. Oyların eşitliği durumunda kura çekilir. Birinci fıkranın (b) bendi uyarınca başkan vekili seçildikten sonra belediye başkanlığının (a) bendinde belirtilen nedenlerle boşalması durumunda bu maddeye göre belediye başkanı seçilir. Yeni seçilen belediye başkanının görev süresi, yerine seçildiği başkanın görev süresi ile sınırlıdır.

Başkan vekili, yeni başkan seçilinceye veya görevden uzaklaştırılmış ya da tutuklanmış olan başkan göreve dönünceye kadar görev yapar”

Deniz Karakurt – Aydın Pehlivan

Kimler aday gösterilecek?

Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından meclis içerisinde partilerin aday göstermesi bekleniyor. Kulislerden alınan bilgilere göre CHP’nin adayı Avukat Deniz Karakurt olacak. AK Parti’nin ise Aydın Pehlivan’ın aday gösterilmesi bekleniyor. Seçimde Millet İttifakı’nın 19 üyesi bulunurken, Cumhur İttifakı’nın 12 üyesi bulunuyor. Millet İttifakı’nda CHP’nin 16 üyesi İYİ Parti’nin 3 üyesi bulunuyor.