Menemen Belediye Meclisi yeni başkanını seçiyor.. İlk tur nasıl sonuçlandı?

Menemen’de ‘ihale fesat karıştırma ve tehdit’ soruşturması kapsamında tutuklanan Belediye Başkan Serdar Aksoy’un Bakanlık tarafından görevinden uzaklaştırılması kararı sonrası gözler başkanvekili seçimine çevrildi.

Menemen Belediye Meclisi yeni başkanını seçiyor.. İlk tur nasıl sonuçlandı?

Menemen Belediye Meclisi bugün saat 14.00’te başkanvekili seçmek için toplandı. Seçime dakikalar kala iki cephede yaşanan yoğun mesainin ardından yarışın adı da kondu. Buna göre sandıkta CHP’nin adaylıkta karar kıldığı Deniz Karakurt ile AK Parti’nin adayı Aydın Pehlivan yarışıyor. 

15 CHP’li, 10 AK Partili, 3 İYİ Partili, 2 MHP’li ve 1 bağımsız üyenin bulunduğu Menemen Belediye Meclisi’nde nasıl bir seçim sonucuyla karşılaşılacağı merak konusu.

İLK TURDA ‘MİLLET İTTİFAKI’NDA 1 FİRE!

Seçimin ilk turunda 31 meclis üyesinin tamamı oy kullandı. Sandıktan Deniz Karakurt’a 17, Aydın Pehlivan’a 14 oy çıktı. Mecliste toplamda 18 sandalyesi olan CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı 1 fire verdi.

Adaylardan hiç birisi üye tam sayısının üçte iki sayısına ulaşılamadığından ikinci tura geçildi.

KİMLER KATILDI?

Menemen’deki kritik seçimi CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun’un yanı sıra CHP İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, AK Parti Büyükşehir Meclisi Grup Başkanvekili Özgür Hızal ve İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da yerinde takip ediyor.

Yayınlama: 01.12.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.