Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Menemen’de Millet İttifakı’ndan 3. fire, gözler 4.tura çevrildi!

Tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Aksoy’un yerine Menemen Belediye Meclisi başkanvekili seçiyor. CHP adaylık için Deniz Karakurt isminde karar kılarken, AK Parti de sandığa Aydın Pehlivan ile gitti. ‘Millet İttifakı’ın ilk turda 1, ikinci turda da 2 fire verdiği seçimde adaylar önce 3’te 2 çoğunluğa sonra da salt çoğunluğa ulaşamadı. Millet İttifakı’nın fire sayısı üçüncü turda 3’e çıktı ancak bir oy aday olmayan CHP’li Üye Aydın’a gidince seçim beraberlikle sonuçlandı ve 4.tura geçildi.

Tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan

Menemen Belediye Meclisi bugün saat 14.00’te başkanvekili seçmek için toplandı. Seçime dakikalar kala iki cephede yaşanan yoğun mesainin ardından yarışın adı da kondu. Buna göre sandıkta CHP’nin adaylıkta karar kıldığı Deniz Karakurt ile AK Parti’nin adayı Aydın Pehlivan yarışıyor. 

15 CHP’li, 10 AK Partili, 3 İYİ Partili, 2 MHP’li ve 1 bağımsız üyenin bulunduğu Menemen Belediye Meclisi’nde nasıl bir seçim sonucuyla karşılaşılacağı merak konusu.

İLK TURDA ‘MİLLET İTTİFAKI’NDA 1 FİRE!
Seçimin ilk turunda 31 meclis üyesinin tamamı oy kullandı. Sandıktan Deniz Karakurt’a 17, Aydın Pehlivan’a 14 oy çıktı. Mecliste toplamda 18 sandalyesi olan CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı 1 fire verdi.

Adaylardan hiç birisi üye tam sayısının üçte iki sayısına ulaşılamadığından ikinci tura geçildi.

İKİNCİ TURDA BU KEZ 2 FİRE! 

31 meclis üyesin gittiği ikinci turda Deniz Karakurt 16, Aydın Pehlivan ise 15 oy aldı. ‘Millet İttifakı’ cephesi bu kez iki fire verdi. Seçimde bu kez salt çoğunluğun aranacağı üçüncü tura geçildi. 

ÜÇÜNCÜ TUR: FİRE ÜÇ, SONUÇ BERABERE! 

Seçimin üçüncü turunda Millet İttifakı bu kez 3 fire verdi. Ancak üyelerden biri aday olmayan CHP’li Ali Aydın’ın ismini yazdığı için seçim bu kez 15-15 beraberlikle sonuçlandı. Sandıktan salt çoğunluk da çıkmayınca dördüncü tura geçildi. Dördüncü turda en fazla oyu alan üye başkanvekili seçilecek.