Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Menemen’de nefes kesen seçim sonuçlandı.. İşte Kura sonucu!

Menemen Meclisi, tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Aksoy’un yerine başkanvekili seçmek için sandığa gitti. CHP’li Karakurt ile AK Partili Pehlivan’ın yarışında, Millet İttifakı sırasıyla bir, iki ve üç fire verdi. 4 tur sonunda eşitlik bozulmayınca kazanan kurayla belirlendi ve Karakurt Menemen Belediyesi Başkanvekili oldu.

Menemen Meclisi, tutuklanan ve

Menemen’de geçtiğimiz günlerde yapılan ‘ihaleye fesat karıştırma ve tehdit’ soruşturması kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından gözler başkanvekilliği seçimine çevrildi. 

Menemen Belediye Meclisi bugün saat 14.00’te başkanvekili seçmek için toplandı. Yarışın adı seçime dakikalar kala iki cephede yaşanan yoğun mesainin ardından kondu. Buna göre sandıkta CHP’nin adaylıkta karar kıldığı Deniz Karakurt ile AK Parti’nin adayı Aydın Pehlivan yarıştı. 

15 CHP’li, 10 AK Partili, 3 İYİ Partili, 2 MHP’li ve 1 bağımsız üyenin bulunduğu Menemen Belediye Meclisi başkanvekili seçmek için ilk iki turunda üçte iki, üçüncü turda ise salt çoğunluk aranan gizli oylama sistemiyle sandık başına gitti. 

Kurdada Karakurt kazandı

Mecliste toplam 18 sandalyesi bulunan CHP ile İYİ Parti’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı cephesi ilk turda 1, ikinci turda da 2 fire verdi. İlk turda 17 oy alan Deniz Karakurt ikinci turda 16’da kalırken, Aydın Pehlivan ilk turda 15, ikinci turda ise 16 oy aldı ve üçüncü tura geçildi. Üçüncü turda Millet İttifakı’nın fire sayısı 3’e çıkarken, bir üyenin aday olmayan CHP’li Ali Aydın’a oy atması nedeniyle ilginç bir sonuç ortaya çıktı ve 15-15’lik beraberlikle seçim dördüncü tura kaldı. 4.turda eşitlik bu kez bir oyun boş çıkmasıyla bozulmadı ve seçim kuraya kaldı. Yapılan kura çekimi sonunda Menemen Belediyesi’nin yeni başkanvekili Karakurt oldu.