Menemen dolmuşlarına yüzde 50 zam

Menemen Minibüsçüler Odası ile Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın yaptığı fiyat tarifesi, bugünden itibaren uygulanmaya başlandı.

Menemen dolmuşlarına yüzde 50 zam
Yayınlama: 19.04.2022
A+
A-

İzmir metropolden sonra Menemen minibüslerinin yolcu taşıma tarifesine de zam yapıldı. Yüzde 50’yi bulan zamlı tarife, bugünden itibaren uygulanmaya başladı. Menemen Minibüsçüler Odası Başkanı Lütfi Çenber, Menemen ile İzmir Garajı arası yolcu taşıma ücretinin 22 lira olduğunu açıkladı.

İNDİ-BİNDİ 7,5 LİRA OLDU, AMA 7 LİRA OLARAK UYGULANACAK

Menemen Minibüsçüler Odası Başkanı Lütfi Çenber, artan akaryakıt ve yedek parça maliyetleri yüzünden Menemen-İzmir hattında çalışan minibüslerin yarısının kontak açmadığını söyledi. Zam yapmaya mecbur kaldıklarını anlatan Başkan Çenber, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Zam, çok istediğimiz bir şey değildi fakat mecbur kaldık. Mazot fiyatı artık dayanılır olmaktan çıktı. Çoğu arabamız çalışmıyor, yüzde 50’si yollarda. Bu zammı  yaptık ama insanlar, o yol paralarını nasıl ödeyecek, onu da düşünüyoruz. Bizim için zor bir karardı. Yolcu sayısının azalacağını biliyoruz. Menemen ile İzmir Garaj arası oldu 22 lira. Bir vatandaş İzmir’de çalışıyorsa, bir ay git-gel, 1000 lirayı geçecek. İndi bindi 5 liraydı, 7,5 lira yaptık ama 7 lira uygulayacağız. Esnafı da düşünmek zorundayız. Esnaf da mağdur. Her şey olmuş ateş pahası. Bu zamdan hiç memnun değiliz ama mecburduk bunu yapmaya.”

İZTAŞIT OLUNCAYA KADAR BU TARİFEYİ KULLANACAĞIZ

Menemen Minibüsçüler Odası Başkanı Lütfi Çenber, odalar ve Büyükşehir ile İZTAŞIT uygulaması üzerinde çalışmalar yapıldığını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zam kararını, Menemen Şoförler ve Otomobilciler Odası ile ortak karar aldık. Kooperatifle ortak karar aldık. Zaten kısa bir zaman içerisinde İZTAŞIT uygulamasına geçeceğiz.  İZTAŞIT oluncaya kadar bu zammı uygulayacağız. Zam kararımızın vatandaş açısından çok doğru bir karar olmadığını biliyoruz ancak bizi anlamalarını istiyoruz. Vatandaş bizi arıyor, neden bu kadar çok zam yaptınız diye sitem ediyor. Haklılar. Ama vatandaş, mazotun 6 liradan 23 liraya çıktığını, 300 liralık bir yedek parçanın bugün 3 bin lira olduğunu bilmiyor.Vatandaş kendince haklı, ama biz de kendimizce haklıyız.”

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.